Nyheter

Ja till (S)-motionen om Talludden

Nyheter Trots inte ett helt enigt kommunstyrelsens bifölls nu (S)-motionen om att göra om Talludden och Gullvivan till bostäder.

Arkivfoto; Talludden

– Vi är överens och redan igång. Lennart Karlsson hade en avvikande mening och yrkade avslag, han tyckte att ärendet har gått för fort fram. Den här motionen går i samma anda som vi tidigare har beslutat, så därför går denna motionen ”snabbt igenom”. Lennart Karlssons motion handlar om något helt annat och den motionen ska gå igenom socialförvaltningen på remiss innan vi tar beslut. (KD) och (C) önskade ett tilläggsyrkande att detta inte är permanent, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Socialnämnden har inte sagt att de är i behov av lokalerna och Lennart är inte överens med oss när det gäller användningen av lokalerna, då han inte ville ha det till det ändamålet vi nu motionerat om, säger Kenth Williamsson (S).

Lägenheterna på Talludden och Sörgårdens Gullviva hyrs nu ut med en prissättning på självfinanseringsnivå. Målgruppen kan utgöra företag som har verksamhet på gång i kommunens och har ett omgående behov av lägeneheter eller ungdomar som behöver lägenhet för studier eller arbete i kommunen. Hyreskontrakten är på sex månader.

Lennart Karlsson (-) reserverar sig mot kommunstyrelsens beslut till förmån för eget förslag.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Ja till (S)-motionen om Talludden

Så bra!
Tack för hjälpen.
(Synd att inte kvinnan på fastighetsförvaltningen nämnde detta då jag Kontakta dem per telefon)

Jag har försökt att få kontakt per telefon med någon inom kommunen som är ansvarig för uthyrning av lägenheterna på Talludden men ingen vill prata med mig om detta.
Har både blivit kopplad till Socialtjänsten och fastighetsförvaltningen men inte fått något svar.
Har en son som studerar och vill flytta hemifrån.

Kan det vara så att lägenheterna redan är upptagna av de ensamkommande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *