Nyheter

Ja till simhallsfilter i Skillingaryd

Ja till simhallsfilter i Skillingaryd

Nyheter Skillingaryds simhall är i akut behov av nytt filter i reningssystemet om det ska hållas öppet för kommunens badgäster.

Som Skillingaryd.nu berättat om tidigare kan simhallen i Skillingaryd hotas av stängning då reningsfiltrena läcker och inte fyller sin funktion.

2011 gjordes renovering av simhallen och då ansåg man att reningsfiltrena inte skulle bytas. Simhallens reningssystem (tre slutna sandfilterbehållare)  byggdes i början av 1990-talet, men nu har filtrena börjat krångla. Ett av tre filter har varit avstängda ett tag på grund av läckage. De två återstående filtrena har nu börjat läcka och för att reningssystemet ska fungera och leverera den vattenkvalité som krävs måste dessa akut bytas ut. Och för att slippa stänga simhallen var nu ett pengatillskott till nämnden aktuellt.

– Vi har haft bra dagar med Kultur och Fritidsnämnden som har visat upp kommunens anläggningar, såsom simhallar och fritidsanläggningar. När stora renoveringen på Skillingaryds simhall gjordes 2011 så trodde kommunen att livslängden på filtrena skulle hålla längre, men nu har vi  sett det att så inte är fallet med egna ögon, därför tillsätter vi nämnden 500 000 kronor , säger Gert Jonsson som är ordförande för kommunstyrelsen.

Sara Mejving

Taggar

Kommentera artikeln