Nyheter

Ja till solskydd på Mejeriet

Nyheter Under de varma sommarmånaderna förra året framkom att solavskärmningen för Mejeriets trygghetsboende saknades. Nu har kommunstyrelsen godkänt en investering på 800 000 kronor för solskydd.

Arkivfoto

De boende i trygghetsboende har problem med solinstrålningen som värmer lägenheterna. Mejeriet är dessutom välisolerat och värmen stannar kvar längre och riskerar att påverka de boendes allmäntillstånd… 

Tekniska nämnden beslutade genom ett ordförandebeslut den 22 februari att pengar behövs och lämnades önskan till kommunstyrelsens arbetsutskott dagen därpå. Arbetsutskottet såg positivt på det och för två veckor sedan tyckte kommunstyrelsen detsamma men oppositionsrådet var inte imponerad. 

– Jag är förvånad över att de här åtgärderna inte kunnat åtgärdats tidigare. Det är två år sedan flytten in till lägenheterna gjordes och de boende har fått stå ut med höga temperaturer. Det är anmärkningsvärt och uppseendeväckande, menar Kenth Williamsson (S) vid kommunstyrelsens sammanträde.

Jerry Karlsson (L) informerade övriga ledamöter vid tekniska nämndens sammanträde förra veckan. 

– Tyvärr missade man detta i samband med projektering. Vi kommer att ha solskydd på trygghetsboendet så som det är på övriga byggnaderna. Mejeriet är ett välisolerat och ”nollenergihus” och värmen håller sig kvar längre i huset, säger Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden. 

Inkommen offert för solskydd uppgår till cirka 800 000 kronor.

Fotnot: Slutredovisningen för Mejeriet beräknas vara klar framåt sommaren.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Ja till solskydd på Mejeriet

Ljudnivån i rummen på Mejeriet är högre i decibel än vad som är rekommenderat för ljudvolym i sovrum.

Då det fanns en styrgrupp för detta projekt som bestod av de högst beslutande politikerna i Vaggeryds kommun som skulle hålla koll på bygget. Men ingen av dessa verkar ha förstått innebörden i detta uppdrag.
Jan-Erik Aronsson
Sverigedemokraterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *