Nyheter

Jag vill kunna åka buss!

Nyheter För mig som tonåring är de viktigt att kunna ta mig till stan själv utan mamma och pappas hjälp. Då vill jag kunna åka buss eller tåg och de finns inte i dag. Läs tonåringens insändare här...

Nu tänker du att de blir dyrt att sätta in en buss för att de inte bor så många på landsbygden norr om Vaggeryd, men det bor drygt 1 300 i Byarum/Bondstorps skolupptagningsområde. Tänk hur många av dem som skulle vilja åka buss eller tåg.

För att spara på miljön borde JLT– Jönköpings Länstrafik – tänka på att dessa 1 300 inte ska åka själva i varsin bil när de ska ta sig någonstans. De borde ha möjlighet att åka kollektivt. Det finns dessutom ont om parkeringsplatser i både Värnamo och Jönköping, vilket borde göra de lämpligt att åka kollektivt också.

Framför allt skulle buss eller tåg ge ungdomar (och föräldrar) större frihet att hitta på saker på fritiden. Nu är de dags att återinföra kollektivtrafiken på landsbygden i norra Vaggeryd!

Arg tonåring!

Taggar

Dela


15 reaktioner på Jag vill kunna åka buss!

Förstår verkligen den som skriver insändaren!
Själv vill jag som pensionär, kunna ta mig till Byarum och tillbaka till mitt hem (utanför Vaggeryds kommun) med buss eller tåg.
Ett tips för att kunna påverka kanske kan vara att samla ihop flera med samma önskemål.
Man kan skriva till JLT och berätta vad man tycker.
Man kan också skicka in ett synpunktsformulär för allmän kollektivtrafik som finns på JLT:s hemsida. Kom ihåg att be dem svara.

Bosätter man sig på ”landet” så har man oftast tillgång till bil. Och då får man skjutsa sina barn om de inte kan cykla eller gå på grund av av olika skäl. Det har funkat ypperligt för oss i alla fall. Sedan finns ju närtrafiken som man kan boka på Länstrafiken som ett alternativ.

När vi flyttade till Byarum 1999 stannade tågen varje timme på dagtid vardagar och varannan på helgen plus att det fanns bussar flera gånger om dagen.
När vi flyttade 2015 fanns det ingenting.
Nu finns det möjlighet att ringa och beställa en buss från där du bor till Vaggeryd/Skillingaryd.
Du får inte åka från en kompis eller till någon annanstans.
När du sedan kommer till Vaggeryd får du sitta och vänta på ett tåg som det inte är säkert att det kommer eller en buss som inte tar upp fler passagerare då den är full.
Så till Jönköping kommer man inte utan att någon ställer upp med bilskjuts.
Oavsett ålder….

M, spelar du dum eller kan du ej läsa? Hen menar givetvis att man tar cykeln till vaggeryd.
Jag tänker, har föräldrarna bosatt sig i landsbygden är det deras ansvar att fixa hjälp så att barnen kan ta sig till där bussen avgår ifrån.

Också underligt att barn räknas som ungdom från 7 år. Jag tycker de kan dra den gränsen vid 13. En sjuåring är knappast en ungdom, det är ett barn. Dessutom så kan de ju sänka priserna så att fler kan åka när allt är så dyrt i dagens samhälle.

Faktiskt kostar en länsbiljett för ungdomar ingenting Idag! Det är det bästa JLT gjort!
210 kronor i månaden, sedan kan de åka hur mycket de vill inom länet 👍🙏

Bussar och tåg går från Vaggeryd.
Finns även en fantastisk uppfinning från 1885 som heter cykel.
Sluta curla sönder era barn och visa hur hur en cykel fungerar.

Haha, cykla till Vaggeryd menar han såklart, där går bussen ifrån. Från Byarum till Torsbo tar det maximalt en kvart.

Ja men om man bor en mil utanför Byarum, ohur gör man på vintern? Ska man cykla på gamla E4:an utan belysning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *