Nyheter

Jätteökning av presentkortsförsäljning

Nyheter Handels- och serviceföreningens presentkort ”Vår Lilla Stad”, som gavs i julklapp till Vaggeryds kommunanställda,  används som aldrig förr. Emelie Jakobsson på People i Vaggeryd och Kerstin Pierrou på Beklädnadsaffären i Skillingaryd gläds över ökningen.

Kerstin berättar:

– Jag har fått in jättemånga presentkort, 200 stycken ungefär. Många vill nog nyttja dem i de mindre butikerna för att de ska få vara kvar. Mataffärerna klarar sig ändå, tänker flertalet kunder. Många väljer att stanna kvar här och handla och åker inte gärna till stan. Det kommer nya kunder, som kanske inte har varit här innan. Samtidigt tappar man ju de kunder som inte vågar gå ut under coronatiden, säger hon och fortsätter:

– Det som har gått bra under den här perioden är basplagg som jeans och tjocka tröjor. Däremot finkläder, som man tidigare köpte till julbord och fester, går ju inte så mycket nu. Jag känner en tacksamhet att folk stannar hemma och handlar och det är ju allra bäst om de tittar hemma först innan de drar i väg till stan för att handla, säger Kerstin.

Kerstin Pierrou som driver Beklädnadsaffären i Skillingard.

Vi frågar Emelie om hon märkt någon ökning gällande presentkorten?

– Ja, det har jag. Framförallt försäljningen av dessa. I samband med julen var det vanligt att företag köpte presentkort i julklapp till sina anställda, berättar Emelie och fortsätter:

– Intresset för presentkort har ökat för att jag tror att man har kommit på att det inte är så opersonligt som man tyckte förut att ge bort ett presentkort. Att som företag kunna tillfredsställa alla sina anställda med en julklapp är ju inte så lätt. Får man ett presentkort och inte vill köpa ett par skor eller en tröja, så kan man ju alltid köpa mat för det behöver ju alla. Att det dessutom stöttar det lokala är ju bara positivt, fortsätter hon.

I de flesta småbutiker kan ju faktiskt den som är rädd att gå in knacka på dörren och bli expedierad ändå. Kan det göra att det är lättare att bedriva butik här, i jämförelse med till exempel Asecs?

– Ja , och det är ju en sak som faktiskt pandemin har hjälpt till med: att man kan göra lite till, att man får ställa om och göra lite extra. Alla har på något sätt gjort framsteg med detta, på olika sätt, och det tycker jag är grymt. Kanske att man tar emot en kund efter stängningsdags eller tar en runda med bilen efter jobbet och levererar ett par byxor till någon som inte vågar komma till butiken, säger Emelie och fortsätter:

– Generellt är alla vi butiker är så väldigt tacksamma att folk har valt att handla så mycket som det går hemma. Vi täcker ju inte alla områden, men jag tycker ändå att folk har tänkt till och försökt att ge hemmaplanen en chans och det vill vi tacka för. Men det är viktigt att komma ihåg att det är inte över än. Man får inte slappna av och tänka att ”de klarade julen”, utan att man även i fortsättningen stöttar den lokala handeln.

Emelie Jakobsson som driver People i Vaggeryd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *