Nyheter

Jazzå – ”en salig blandning”

Nyheter Nästa vecka kommer det att svänga ordentligt, på Frälsningsarméns Ungdomsgård Fåglabäck. Då gästas Frälsningsarmén nämligen av välkände Skillingaryds-sonen Arne Dahlström som tillsammans med sina musicerande vänner Rune Lindqvist och Lars-Åke Martinsson kommer att bjuda på ett omväxlande program.  

Rubriken för kvällen är: ”Jazzå, en salig blandning” och en salig blandning av sång och musik, har vi att vänta av denna trio. Det har även utlovats allsång, av “Sånger som alla kan.”

Alla tre har ett digert musikaliskt cv som inte kan sammanfattas med endast några få rader, men här kommer ett litet axplock.

Arne har sjungit och spelat sedan han var barn. Han testade på att spela fiol men fastnade för klarinetten, som 9-åring. Arne spelade under flera år i Missionskyrkans blåsorkester i Skillingaryd. Han flyttade sedan till Hässleholm och var med och startade Evangelieteamet 1969, liksom Gospel Stompers 1983. Arne spelar och har spelat, i flera olika musikkonstellationer och har också hunnit med att turnera i USA.

Rune Lindkvist är född i Bjärum. Han började som 5-åring spela piano och blev rekordtidigt kantor. Han har även studerat på musikhögskolan i Malmö.
Redan som 15-åring började han resa runt och ackompanjera artister och grupper, såväl i Skandinavien som USA. Han har jobbat som studiomusiker och varit kapellmästare i många olika produktioner i både radio och TV bland annnat med NU-kören. Under 20 års tid var han ordinarie pianist till välkända sångerskan Sonja Stjärnqvist.

Lars-Åke Martinsson “sammetsrösten från Vannaröd” och Sösdalabo från födseln. Han är också en av de berömda 56-orna och väl känd i stora delar av Amerika. Lars-Åke är basist och sångare och har sysslat med musik sedan barnsben och han är uppväxt i en mycket musikalisk familj. Jazzen ligger honom nära och även han är känd från Gospel Stompers  med flera andra sång och musikkonstellationer. Lars-Åke jobbar också som studiomusiker och har gjort flera USA turnéer.

Dessa tre musicerande herrar sjunger, spelar och sprider mycket glädje i kyrkor och i många andra sammanhang. Nu har turen kommit till oss, att få välkomna dem till vår Ungdomsgård Fåglabäck.

Arne låter hälsa att, det ska bli riktigt trevligt att komma hem till Skillingaryd och att han ser fram emot att träffa många vänner på Fåglabäck, denna musikfestkväll. Vi på Frälsningsarmén i Skillingaryd ser också fram mot en fantastisk afton med god gemenskap, fina möten och mycket sång, musik och glädje. Biljetter säljs till detta tillfälle och mer om det kan ni läsa i vår annonsering i olika medier och på affischer som finns uppsatta runt om I samhället eller här. Det går också bra att kontakta Frälsningsarmén i Skillingaryd för mer information.

Väl mött och varmt välkomna till Frälsningsarméns Ungdomsgård Fågalabäck!

 

Text: Annelie Storck Sandberg

Fotot är från CD:n “A tribute to Acker Bilk Sentimantal Journey

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *