Nyheter

Jennie ger Muskelro i Kvarnaberg

Nyheter I våras öppnade Jennie Silfvertegen sin drömstudio intill familjens hus i Kvarnaberg utanför Vaggeryd

Jennie öppnar dörren till Muskelro  [1/4]

Undersköterskan som utbildat sig till massör  [2/4]

Förrådet intill garaget blev en fin studio  [3/4]

Jennie utbildar sig fortlöpande, för en vecka sedan var det ny kurs i Jönköping. Bakom Jennie finns NBE-apparaten  [4/4]

När vi har parkerat bilen i Kvarnaberg och stiger ut möts man av lugnet, landsbygden och entreprenören Silfvertegen. I 15 år har Jennie jobbat som undersköterska inom Vaggeryds kommun. 2016 startade hon eget och hyrde in sig till salonger både i Värnamo och Jönköping. Men något eget har funnits i tankarna och i våras har förrådet intill garaget fått göra plats till en underbar och mysig studio. Muskelro öppnades.

– Tanken att få jobba här hemma har alltid lockat mig och i våras gjorde vi slag i saken, här var det förråd tidigare med en massa skräp som alla har i sin förråd, säger Jennie med ett leende när hon hälsar oss välkommen.

– Jag har alltid velat jobba med alternativa behandlingar. Jag gick min första massagekurs för ”husbehov” när jag var 16 år. Jag ville ha lite mer grund att stå på. Jag certifierade mig i Jönköping för tre år sedan, jag har gått kurs i personlig träning för att få fördjupning i massagen, därefter lärde jag mig gravidmassera – där man masserar gravida från vecka 12. Det är en bra avslappning och mamman får ett välbefinnande och minskar sin oro, börjar Jennie Silfvertegen berätta när vi slagit oss ner i den mjuka härliga fåtöljen i hennes nyöppnade studio.

– ”Hot stone” (reds anm; som det låter – varma stenar) är en populär metod där jag värmer upp stenarna innan jag börjar massera med den över hela kroppen. Jag har utbildat mig till Nannic NBE massör, vilket ger en njutningsfull massagebehandling som är bra vid utbrändhet och man kopplar bort tankar. Jag kan visa, säger Jennie glatt.

Bredvid massagebänken finns en apparat, som kan tyckas se ut som en upplivningsmaskin. En platta som har minuspool lades under mitt lår. Jennie tog fram en mindre rund applikator som gav ordentlig värme när hon masserade in min rygg. Värmen spred sig ner i armarna och man kände nästan att det killade eller flög runt något i kroppen. Antagligen gjorde behandlingen mina celler glada även om eventuella idrottskador på Skillingaryd.nu;s reporter är så långt bort de kan komma…

– NBE-maskinen är bra vid idrottsskador, hälsenor, kramp eller träningsvärk. Man går ner lite djupare i vävnaden än en vanlig massage och det medför att det förbättrar syreupptaget i cellerna och ökar blodcirkulationen i musklerna. Det reducerar mjölksyra och slagg samtidigt som det ökar PH-värdet i din kropp och ökar lymfcirkulationen. Det första som sker är att värmen mjukar upp bindväven samt sätter fart på lymfsystemet och blodcirkulationen, berättar Jennie när behandlingen är klar.

I helgen har Jennie varit på kurs i Jönköping och lärt sig ”Reiki healing” som är en japansk metod där man jobbar med energiflödet som kan störa blockerande funktioner och kroppen får en chans att läka sig själv.

– Det är en gammal metod som var väldigt populär på 30-talet på japanska sjukhus, det är ingen andlig eller religös healing utan ger livsenergi. Man måste uppleva det själv och visst jag var skeptiskt från början, men healingen infinner sig så otroligt mentalt när man jobbar med händerna, berättar Jennie.

– Jag har allt här hemma, men även möjligheter att göra behandlingar hemma hos kunden eller för anställda på ett företag. Min massageutbildning var med inriktning på idrottsmassage, så vill man ha lite tuffare massage så kan man boka idrottsmassage, men vanligtvis kör jag en härlig klassisk massage som anpassas efter kunden och känns välgörande. Ingen massage är den andra lik, det beror på vem som kommer, vad man vill ha hjälp med. En del vill bara komma hit och koppla av och få massage av händer, fötter eller ansikte, nämner Jennie samtidigt som säger att hon njutarbetar i Kvarnaberg. 

Vem är kunderna och vad för behandlingar är populärast?
– Flesta av kunderna vill ha en timmas behandling, men jag gör både mer och mindre. Använder mig av boka direkt där man lätt kan hitta en tid som passar på nätet och jag erbjuder kunderna ett femgångerskort men man betalar för fyra behandlingar. Vanlig klassisk massage är nog den mest populärast fortfarande och hit till Muskelro kommer alla åldrar, från 15 – 90 och lika många män som kvinnor. NBE-apparaten är mycket bra om man har ont i axlar eller höft, med apparaten kan man gå ner på djupet. Alla behöver massage, enligt mig, och det går inte att överdosera samtidigt som det är väldigt tacksamt att jobba med människor och se hur mycket bättre de mår. En del kunder stannar kvar en stund efter behandlingen, tar en kopp kaffe och sitter i vårt intilliggande lusthus för en avkopplande stund. Det är skillnad på stan och landet, säger Jennie med glimten i ögat.

Företagsnamnet Muskelro såg Jennie bara framför sig direkt och att starta eget hemma är inget hon ångrar. I studion har hon även försäljning av marc inbane. Om tio år drömmer Jennie om att kunna jobba hemma på heltid med sin Muskelro.

– Barnen är nöjda med att ha mamma i närheten, avslutar Jennie innan vi lämnar Kvarnaberg för den här gången.

Reiki healing är en urgammal teknik för balansering och läkande av kroppen. Reiki ”återupptäcktes” av doktor Usui för ungefär 100 år sedan och sedan har modern utövning utvecklats. Reiki är det japanska ordet för universell livsenergi. Hela vår kropp består av olika typer av energi som vibrerar med olika frekvenser. Människokroppen består av ren energi och har ett unikt energisystem som är uppbyggt av atomernas minsta beståndsdelar. Till kroppen hör inte bara de fysiska delarna vi kan se och ta på. Inom och runt vår kropp finns även en mer subtil anatomi som består av känslor, tankar och upplevelser. Dessa energier skapar olika fält som ligger i bestämda lager runt den fysiska kroppen. Energifältet kallas ibland tillsammans för eterisk kropp eller aura. Reiki utnyttjar livskraften för en starkare kropp, mer energi och ökad vitalitet. Reiki är ingen religion eller dogm då den inte innehåller någon trosbekännelse eller doktrin. Det behövs inte heller någon övertygelse eller mental förberedelser för att erhålla Reiki, endast en enkel önskan att ta emot och acceptera energin.

Hur fungerar Nannic NBE massage?
Nannic NBE massage fungerar att när de radiofrekventa vågorna passerar igenom vävnaden i behandlingsområdet och tillför energi vilket generar värme. Det sker då en ökning av syre och näring till cellerna, rening av vätskan mellan cellerna (detoxifiering), ökad produktion av kollagen och elastin. Dessutom sker en allmän uppbyggnad av vävnaden som gör den friskare och ökar dess funktioner samt förbättrar strukturen. De specialutvecklade produkterna fungerar tillsammans som en katalysator för kroppen. Beroende på vilken behandling som utförs triggar det igång till exempel fettförbränningen, ökar antalet antioxidanter för att skydda kroppen mot åldrande och bygger upp vävnaden runt blodkärlen så att de reduceras. Vid en acnebehandling balanseras talgproduktionen och rena vävnaden för att reducera acnen på djupet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *