Nyheter

Jenny berättar om dramatiken i Afrika

Nyheter Nu kan man radions P1 ”återuppleva” den dramatiska händelsen för Jenny Söderqvist och en kollega till henne i maj 2006.

Jenny Söderqvist. Privatbild

– Ja, nu på söndag kan man lyssna om en utflyttad Skillingarydsbo i P1 Dokumentär om när jag och Helene Åberg var försvunna i Kalahari 2006. Det sänds i Sveriges Radio P1 på söndag klockan 15.03, berättar Jenny.

Nu kan man radions P1 ”återuppleva” den dramatiska händelsen för Jenny Söderqvist och en kollega till henne i maj 2006.

Det var två SVT-medarbetare som hade saknats i Botswana men de återfanns välbehållna. Bakgrunden var att bilen de färdades i började brinna och de fick till fots söka sig mot närmaste polisstation. Det var inte så enkelt i detta viltreservatet där farorna lurande. Förutom Jenny var det Helene Åström som är bördig från Hovmantorp.

– Nu känns det väldigt avlägset, och nästan som en saga. Men när jag lyssnade på den färdiga dokumentären var det som att kastas tillbaka igen och jag tyckte att det var riktigt spännande, trots att jag vet att allt gick bra. Producenten Anna Hammarén har gjort ett fantastiskt jobb, berättar Jenny för Skillingaryd.nu.

– Såhär i efterhand skulle jag inte vilja ha det ogjort. Det var fruktansvärt det som som hände. Och jag har aldrig varit så rädd. Men allt gick ju väl, och är nu ett mycket fint minne.
– Jag tänker inte dagligen på vad som hände i Kalahari, men flera gånger i månaden blir jag fortfarande, 14 år senare, påmind när man möter någon som skojar eller frågar om det.

Den som vill kan redan nu lyssna på det 51 minuter långa programmet på denna länk.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *