Nyheter

Jenny debatterar Nattis

Jenny debatterar Nattis

Nyheter Jenny Larsen (KD) debatterar.

”Nattis” i hemmen för att hela kommunen ska utvecklas

Jenny Larsen (KD). Arivbild

I kommunfullmäktiges övergripande mål står det att ”Kommunen skall vara en god och attraktiv kommun att leva, bo och verka i. Det är viktigt att hela kommunen får möjlighet att utvecklas.”

En del av attraktiviteten som boendekommun är närhet till skola och förskola.

För att det ska vara möjligt att använda sig av ”Nattis”, eller BOA (Barnomsorg på obekväm arbetstid) som vi hellre bör kalla det, bör omsorgen inte knytas till specifika förskolor.

BUN:s enkätundersökning visade att det finns önskemål om BOA över hela vår kommun. Knyter vi omsorgen till specifika förskolor så minskas möjligheten att använda sig av BOA för de som har långt till just den kvälls/natt/helgöppna förskolan.

Barnomsorg i hemmen möjliggör att barnen kan få sova i sin egen säng och kan behålla sina sömnrutiner. Det är en trygghet för barnen att få vara kvar i sitt eget hem om kvällar och nätter.

Det finns kommuner som har denna lösning och vi i femklövern tycker att detta är den bästa lösningen för att hela kommunen ska utvecklas i sin attraktivitet som boendekommun.

Det är viktigt att vi är en attraktiv kommun att arbeta och bo i, och att det ska vara lika möjligheter var man än är bosatt i kommunen.

Jenny Larsen (KD)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *