Nyheter

Jenny och Thomas på riksting

Nyheter KD:s riksting har hållits i helgen. Från Vaggeryds kommun deltog Jenny Larsen och Thomas Axelsson.

Privatbilder

Jenny Larsen och Thomas Axelsson  [1/4]

Ebba Busch Thor och Jenny Larsen  [2/4]

Acko Ankarberg, Jenny Larsen och Thomas Axelsson, deltagare från Jönköpings län  [3/4]

Delegater från Jönköpings län  [4/4]

På agendan stod partiets hjärtefrågor – sjukvård, äldrevård och trygghet – under slogan Med hjärta för Sverige.

– KD vill skrota regionerna och landstingen. Detta kommer bli ”århundradets” vårdreform om den genomförs, noterar Jenny och Thomas.

Ebba Busch Thor. Privatbild

KD-ledaren Ebba Busch riktade i sitt tal ett skarpt angrepp mot Miljöpartiet. KD anser att Sverige måste bygga ut elproduktionen för att möta det växande behovet av el och att detta är omöjligt utan kärnkraft.

Rekordmånga motioner, drygt 500, hade lämnats in. Länets företrädare var uppe och debatterade inom samtliga politikområden och talade för sina motioner, även om partistyrelsen gjort väl avvägda svar på de flesta motionerna så fanns det några få områden där partistyrelsen efter debatt fick nya direktiv.

– Vi tycker att KD nu har hittat en balanspunkt i migrationspolitiken som alla kan sluta upp kring, även om det tidigare varit en del som varit kritiska till detta. Den är baserad på internationell rätt, samarbete med FN och EU, ökat bistånd till människor på plats och hitta säkra vägar för flyktingar, säger Jenny Larsen och Thomas Axelsson.

Partiledningen presenterade ett eget förslag om en övergripande sjukvårdsreform som vann gehör. Man hoppas detta skall kunna samla partiet – och bli en valvinnare.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *