Nyheter

Jerry (L): Vi har jobbat tillsammans för kommunens bästa

Nyheter Jerry Karlsson (L) har varit tekniska nämndens ordförande under den här fyraårsperioden. Under tisdagen höll han i nämndens ordförandeklubba för sista gången. I alla fall den här mandatperioden

Jerry Karlsson har varit tekniska nämndens ordförande i fyra år

När vi hälsas välkomna till Skillingehus för pressinformation efter tekniska nämndens sammanträde möter Jerry Karlsson (L) plikttrogen på exakt klockslag. Nu har han haft sista sammanträdet med tekniska nämnden och kommenterar: 

– Känns klyvet såklart. Vissa delar kommer jag sakna såklart, menar Jerry. 

– Man kan väl dela in mandatperioden i två omgångar. Första omgången var turbulent då vi var nya som nämnd och fastighetsavdelningen, som tidigare låg under kommunstyrelsen, kom under våra vingar. Det var en tuff tid då det inte blev så mycket verkstad. Andra halvan av mandatperioden har det kommit ut mest, tycker jag. Framför allt har vi fått ordning och reda, samt en bra bemanning som är det absolut viktigaste. Det har blivit en lugn och trygg organisation. Man märker när man klickar i varandra och får alla hjulen att snurra. Det handlar om att sätta laget. Samtidigt hoppas jag att den nämnd som nu varit har krattat gången för kommande tekniska nämnd, menar Jerry. 

Hur och när blev du politisk aktiv?
– Efter valet 2002, värvad av Roger Svenningsson. Jag började gå på ett par möten med dåvarande Folkpartiet för att ta reda på vad det handlade om. Extremt nervös i början men det gick fort över. Efter en tid om jag in som ersättare i miljö- och byggnämnden, det blev mitt första uppdrag, säger Jerry Karlsson. 

När du fick frågan om att vara ordförande i tekniska nämnden för fyra år sedan, vad var din första tanke då?
– Jag anmälde faktiskt att jag var intresserad av detta uppdrag. Sedan var det förhandlingar och samtal mellan partierna i sedvanlig ordning. Jag kände att jag hade kommit så långt att jag var beredd att testa ett större uppdrag. Så mitt förarbete var gjort och genomtänkt. När jag fick frågan svarade jag ja direkt.  

De tuffaste utmaningarna som nämndordförande? 
– Att vi gick från utskott till nämnd och att fastighetsenheten gick över till tekniska förvaltningen. Nya konstellationer kräver alltid ett arbete innan organisationen sätter sig. Många trodde nog att en övergång från utskott till nämnd var enklare, men vi hade behövt ett bättre förarbete på detta. Sedan går aldrig allting att förutse. Att försöka få allmänheten att förstå hur den kommunala förvaltningen fungerar och vad vi egentligen gör. Det sprids så mycket felaktigheter och rena lögner men inte ens när jag försöker med fakta och underlag förklara hur saker och ting verkligen fungerar finns det enskilda som inte kan ta till sig det. Så mitt tips är, engagera er, läs på, gå på fullmäktige så får ni en bättre bild av hur kommunen fungerar. 

De roligaste utmaningar som nämndordförande?
– Att ha fått jobba med en fantastisk teknisk förvaltning och nämnd. Det har varit otroligt roligt att se hur vårt samarbete har stärkts och hur vi tillsammans jobbat för vår kommuns bästa. Vi har haft ”högt i tak” och vågat lyfta och diskutera både stort och smått. Det har varit roligt att få följa projekt och verksamhet framåt, från idé, till beslut, till verkställighet, summerar Jerry Karlsson sina fyra år som ordförande i tekniska nämnden och vid frågan om han står till förfogande nästkommande mandatperiod är svaret ja!

Vid tisdagens sammanträde fick samtliga sätta ord på ”väsentliga händelser under mandatperioden” och nedan är några positiva axplock från tjänstemannahåll:

Trafiksäkerhetsprogrammet som ger en tydligare styrning och nytänk. Vattennära mötesplatser intill Lagan. Grönstrukturplanen. Arbetet med att söka efter felkopplade ledningar där nu energiförbrukningen minskat väsentligt då pumpar inte behövt att gå lika mycket. Reningsverk med skivfilterfunktion som byggts. Två möjliga vattentäkter. Underhållsplaneringen på fastighetsavdelningen har tagit stora kliv framåt. Lokaplaneringsgruppen skapades. Sjösatt ett nytt förvaltningssystem där felrapporteringen inkommer till fastighetsavdelningen, tidigare har det gåt till upphandlad aktör, nu har kommunen koll, delar ut uppdraget och lämnar meddelande till leverantör. Gång- och cykelvägen till Tofteryd. Ökat takten på byte av vatten- och avloppsledningar. Att från ett tekniskt utskott har det blivit teknisk nämnd.

Jerry Karlsson (L) avrundar:

– Det var viktigt att ge en återblick på vad vi faktiskt gjort under de senaste fyra åren. Det känns bra.

Fotnot: På måndagens kommunfullmäktige redovisar valberedningen sina namn till nya tekniska nämnden som tar vid efter årskiftet.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Jerry (L): Vi har jobbat tillsammans för kommunens bästa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *