Nyheter

Jesus Revolution drog fullt hus

Nyheter Drygt 130 personer var och tittade på biofilmen Jesus Revolution i fredags kväll på Folkets hus i Vaggeryd.

Filmen Jesus Revolution hade premiär i år och bygger på ett historiskt skeende på 60-talet, då ett stort antal hippies bytte ut droger mot en nyfunnen tro på Jesus. Det började i södra Kalifornien, men fick senare en världsvid spridning.

Stefan Ottosson från Equmeniakyrkan berättar:

– Vi har under sju torsdagar i höst haft en ekumenisk ”Lärjungaskola” med 100 deltagare från Vaggeryd med omland. Hans Jansson, tidigare pastor i Kungsportskyrkan Huskvarna, har undervisat om att på ett naturligt och spännande sätt leva som kristen i dagens Sverige. Kursen har vänt sig både till den som är nyfiken på kristen tro och till den som varit kristen en längre tid.

Varje kväll har haft ett eget tema:

21/9 Låt inte bara livet snurra på – stanna upp och reflektera
28/9 Det börjar med Gud – hur man lägger grunden påverkar allt
5/10 Om Gud finns – vem är Han då?
12/10 Livsförvandlande ögonblick
19/10 Du är utvald – Gud tror på dig även när du inte tror på dig själv
26/10 Det kristna livet är ett lagspel – satsa på gemenskap i en individualistisk tid
2/11 Hur kan du göra det bästa av resten av ditt liv – tre goda råd från coachen
3/11 Filmen ”Jesus Revolution”

– Bakgrunden till Lärjungaskolan är att både Betelkyrkan och Equmeniakyrkan de senaste åren kört ett antal Alpha-kurser om grunderna i kristen tro. Kurserna har varit mycket givande och livsförvandlande men också skapat ett behov av att lära sig mer. 

– Hans Jansson är en välkänd pastor i vår region och har skrivit ett antal praktiska böcker om kristen tro. Han tände på idén om en lärjungaskola och har bidragit med fantastisk undervisning. Den som vill kan lyssna på undervisningen i efterhand på Equmeniakyrkans hemsida.

Kursen avslutades i fredags med filmen Jesus Revolution som handlar om Hippie-kulturen på 60-talet och hur den blev starten till Jesus-rörelsen som spred sig över hela världen och också till Sverige. Varje kursdeltagare hade fått två biljetter till. En till sig själv och en till att bjuda med en vän. Drygt 130 personer såg filmen i fredags. Folkets hus valde också att köra en extra visning av filmen i måndags.

Kyrkorna fortsätter det goda samarbetet och planerar nu för gemensamma Alpha-kurser med start i början av mars 2024 och eventuellt en ny lärjungaskola nästa höst igen.

Det var nästan fullt på biografen i Vaggeryd i fredags kväll.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *