Nyheter

Jobbchansen blir mötesplats för arbetssökande

Nyheter Katrin och Viktoria samarbetar med vilja och drivkraft för att Jobbchansen blir succé på Fenix. Nästa vecka är det premiär.

Katrin Svensson och Viktoria Önneby satsar på Jobbchansen

I Jönköping har arbetsförmedlingen använt sig av Jobbchansen, nästintilll varje fredag, där det handlar om att snabbmatcha företagen och jobbsökande. Alla företag får en kort tid på sig att presentera sig och sedan har den arbetssökande med sig sitt CV och får presentera sig själv. Nu har Katrin Svensson, uppvuxen i Vaggeryd, från arbetsförmedlingen tagit hjälp av Vaggeryds kommun och Arbetsmarknadsenheten för att starta Jobbchansen i vår kommun. Är man utan jobb eller på väg att byta jobb, så kan det här vara en möjlighet för dig.

– Vi pratade om det i höstas och jag fick god respons från kommunens företag så vi bestämde att vi kör detta tillsammans med Arbetsmarknadsenheten. Nästa torsdag är det premiär för jobbchansen vid Fenix och bland de företag vi ser som har ett akut rekryteringsbehov och har anmält sig till träffen är bland annat bemanningsföretagen, kommunen själva, Ture Johanssons Trävaru, Mastec och Hooks Herrgård, säger Katrin Svensson när vi träffar henne på Arbetsmarknadsenheten i Vaggeryd.

– Vi har förstärkt vårt samarbete den senaste tiden och vi ser att vi behöver jobba mer lokalt. Arbetsförmedlingen har ett rum här i våra lokaler och träffar våra killar och tjejer som är här hos oss. Tillsammans ser vi till att vi har resursser så att vi kan möta företagen, menar Viktoria Önneby på Arbetsmarknadsenheten.

I länet är det en total arbetslöshet på 6,3% och i Vaggeryds kommun var det i januari månad 4,5% vilket gör att det är 306 personer som är öppet arbetslösa och 138 av dessa är långtidsarbetslösa.

– Vi behöver kraftsamla kring våra långtidsarbetslösa. Samtidigt som företagen får tänka nytt; Vad behöver jag för att kunna klara av detta jobb? Vad behöver individen för att vara anställningsbar?, sådana frågor bör man ställa sig inför. Vi finns här då det är en styrka att jobba tillsammans, menar Viktoria.

– Syftet med jobbchansen är att det ska vara en kontakt. När glappet mellan den person arbetsgivaren söker och profilen är större samtidigt företagen har ett starkt behov av arbetskraft, det är där vi kan göra skillnad. Vi hoppas på att ett hundratal kommer till vår premiär av Jobbchansen, avslutar Katrin.

Arbetsförmedlingen, Vaggeryds kommun och Arbetsmarknadsenheten förbereder för Jobbchansen på Fenix nästa vecka

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *