Nyheter

Johan cyklar Vätternrundan inatt

Nyheter Klockan 21.32 ikväll startar Johan Westroth, Vaggeryd, sitt fjärde Vätternrundan. 30 mil på två hjul med benkraft

23 000 cyklister totalt startar sin Vätternrunda ikväll och en av dom är Johan Westroth från Vaggeryd. 150 mil har han träningscyklat inför detta året och det är fjärde året han medverkar i Vätternrundan. Hans bästa tid, förra året, hamnade på 11 timmar och 53 minuter som han siktar på att förbättra inatt.

– Vi är ett gäng på 10 personer som cyklar tillsammans, fyra från Vaggeryd och övriga är från Ekeryd och Tenhult. Vi startar vid halv tio i kväll i Motala, säger Johan Westroth.

Under Vätternrundan finns en mängd depåer cyklisterna kan stanna till vid för att serva sin cykel och sig själv genom mat, dricka och massage.

– Runt klockan ett i natt cyklar vi igenom Jönköping. Vi har planerat att stanna tre gånger under dessa 30 mil. Första stoppet blir i Bankeryd, sen Karlsborg och sist Hammarsundet uppe i Askersund. Det är fantastiskt många som hejjar på utmed vägen, verkligen folkfest, så vi hoppas att de här 30 milen går smärtfritt, fortsätter Johan.

På tal om smärta – hur kommer du att känna dig imorgon undrar vi?

– Bakdelen är inte så farligt, men däremot nacken och armarna, där är det värst, avslutar Johan som har startnummer 4891 inatt.

Johan Westroth i Vaggeryd cyklar Vätternrundan inatt

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *