Nyheter

Johansson (M): Jag har alltid varit politiskt intresserad

Nyheter I en artikelserie lär vi känna våra ledamöter och ersättare som är invalda i kommunfullmäktige under mandatperioden. I dag träffar vi Carl Johansson (M).

Kan du beskriva dig själv?

– Jag heter Carl Johansson och är moderatpolitiker här i Vaggeryds kommun. Har alltid varit intresserad av det politiska arbetet och trivs att vara med i diskussionerna. Jag tillhör dem som anser att, vill man göra förändring inom kommunen, kan man påverka politiken eller engagera sig själv. Jag valde det sistnämnda och jag tycker det vore kul om fler ungdomar vill engagera sig politiskt i framtiden. 

Har du önskat eller tilldelats platsen i kommunfullmäktige?

– Både ock. Jag var intresserad av att vara kvar och driva mina frågor framöver. 

Vad är det för frågor som engagerar dig mest?

– Jag är intresserad av att modernisera våra skollokaler i kommunen. En annan sak är att utveckla våra tätorter utanför våra ”stadskärnor”. Jag anser att vi måste fortsätta utvecklingen framåt, kanske satsa på sporthall i exempelvis Bondstorp som flera partier anser vore något intressant att bygga. Kanske kan någon förening satsa på detta?

Vad ser du fram emot under mandatperioden?

– Utveckling av våra skollokaler i hela kommunen. Jag är väldigt intresserad av att se det nya samarbetet moderaterna/socialdemokraterna och hur vi kan utveckla kommunen. I dessa tider är det viktigt att ta ansvar och våga ta annorlunda beslut. Jag är också intresserad hur framtiden ser ut för kommunen. Senaste översiktsplanen togs för tio år sedan och nu ska vi ta ett nytt grepp, vilka fantastiska möjligheter finns framåt och hur kommer samhället att se ut om tio år? Undrar Carl Johansson (M).

Carl Johansson (M)

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen och kan liknas vid riksdag. Ledamöterna utses vid val vart fjärde år. I kommunens fullmäktige finns 41 ledamöter och 27 ersättare. Kommunfullmäktige beslutar bland annat om budget och ekonomiska långtidsplaner, skatter, avgifter, årsredovisningar, köp och försäljning av fast egendom. 

Kommunfullmäktige utser även ledamöter i styrelser och nämnder samt beslutar om inriktningsmål för nämndernas verksamhet.  

Mandatfördelningen 2022-2026: S 13, M 8, SD 7, C 4, KD 4, L 2, EMP 2 och V har 1 mandat.

Taggar

Dela


1 reaktion på Johansson (M): Jag har alltid varit politiskt intresserad

Klart att man ska driva de frågor man är intresserad av, det är väl förunnat de som ger av sin tid till det politiska värvet.

Men att lägga stora summor på att bygga nya stora lokaler där väldigt få människor bor, är knappast samhällsekonomiskt smart.

I takt med åldrande befolkning, större andel på bidrag etcetera, lär skatteintäkterna relativt sett gå ner de närmsta årtiondena. Då ska man nog vara glad om det kan finnas enstaka rekreationsanläggningar i kommunen. Man får ordna lokaltrafiken så att även boende i byarna kan ta sig dit anläggningarna finns.

Att skapa bättre förutsättningar för moderna it-jobb som ger höga skatteintäkter verkar som det mest smarta att satsa på. Men det ska väl också tillstås, det är kanske inte lika sexigt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *