Nyheter

Johansson (M): Tacksam för garanterad plats i fullmäktige

Nyheter I en artikelserie lär vi känna våra ledamöter och ersättare som är invalda i kommunfullmäktige under mandatperioden. I dag träffar vi Alex Johansson (M)

Kan du beskriva dig själv?
Jag heter Alex Johansson och är 21 år gammal. Jag bor i Vaggeryd som jag gjort hela livet. Till vardags så studerar jag till civilekonom på Jönköping University och på fritiden så lägger jag min tid, utöver politiken, på att spela golf och att se på sport.

Har du önskat, eller tilldelats, platsen i kommunfullmäktige?
Jag har önskat att få sitta med i både kommunstyrelsen och barn- och utbildningsnämnden vilket jag är väldigt glad att jag fått förtroende att göra. Sedan blev jag föreslagen en plats högt upp på valsedeln vilket i praktiken garanterade en plats i kommunfullmäktige vilket jag också är väldigt glad och tacksam för.

Vad är det för frågor som engagerar dig mest?
  De frågar som engagerar mig mest är de som är kopplade till skolan. Skolan lägger grunden för hela livet och det viktigaste vi måste erbjuda är en jämlik skola där alla barn får samma goda möjligheter att lyckas. Det ska ej spela någon roll var i kommunen du bor eller vilken skola du går på.

Vad ser du fram emot under mandatperioden?
Det jag ser fram emot mest under denna mandatperioden är att få ordning på och börja bygga nya skolor samt att bidraga till framtagande av nya bostadsområden. Det är otroligt viktigt att Vaggeryd kan erbjuda såväl tomter som hyresrätter till de som vill flytta hit och att alla barn har en bra skola att gå i. Jag ser också fram emot att lära mig så mycket som möjligt om allt kopplat till kommunpolitiken för att i längden kunna bidra med så mycket jag kan till kommunen.

Alex Johansson (M)

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen och kan liknas vid riksdag. Ledamöterna utses vid val vart fjärde år. I kommunens fullmäktige finns 41 ledamöter och 27 ersättare. Kommunfullmäktige beslutar bland annat om budget och ekonomiska långtidsplaner, skatter, avgifter, årsredovisningar, köp och försäljning av fast egendom. 

Kommunfullmäktige utser även ledamöter i styrelser och nämnder samt beslutar om inriktningsmål för nämndernas verksamhet.  

Mandatfördelningen 2022-2026: S 13, M 8, SD 7, C 4, KD 4, L 2, EMP 2 och V har 1 mandat.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *