Nyheter

Jonas startade populärt quizkonto

Nyheter Det började med att Jonas Fransson från Sonarp gjorde några kluriga bildgåtor på sitt Instagramkonto till kompisgänget. I dag har jonasquizkonto många deltagare varje helg.

Jonas Fransson klurar ut frågorna till quiz

I snart tre år har Jonas Fransson jobbat som kontorsvaktmästare och ekonomiassistent i kommunhuset i Skillingaryd. På lediga stunder funderas det över kluriga frågor till helgens quiz. 

– Det var under julledigheten förra året som jag började. Jag hade det lugnt i mellandagarna och gjorde några kluriga frågor till följarna på mitt privata Instagramkonto. Efter ett tag startade jag ett öppet quizkonto och vände mig till en del företag och hörde om de kunde ställa upp med vinster och några frågor. Det blev ett stort uppsving och i dag följs mitt quizkonto av 355 följare. Quizen kan se olika ut, men kännetecknande signum är mina kluriga bildgåtor. Det unika med mitt quiz är att man har lång tid på sig att klura ut de rätta svaren. En gång gjorde jag ett nynna låten-quiz där jag fick med mig kommunalrådet Gert Jonsson som glatt ställde upp. Det är otroligt kul att så många ställer upp för mitt quiz.

– Det började som en kul grej och i dag ringer till och med företagen upp mig och vill vara med. Det blir en bra möjlighet för företagen att marknadsföra sig på ett roligt sätt. 

Till helgen kommer Chokladharmoni i Skillingaryd vara med och göra ett Halloweenquiz med några chokladfrågor. Det kan bli lite läskigt, kommenterar Jonas som nämner att alla får vara med och svara på frågorna om de vågar. 

– På kontot lägger jag ut tid när det börjar och sedan har man 23 timmar på sig att svara. Ett exempel på ett quiz var när jag hade bildgåtor med tyskt tema, det var lite roligt då man kan lista ut svaren med lite fantasi även om man inte kan tyska. Det finns egentligen inga begränsningar hur man kan göra ett quiz , säger Jonas och tittar på reportern och nämner ”ett nyhetsquiz kanske?”…

  Det är fantastiskt roligt att få höra hur deltagarna ser fram emot nya quiz varje helg. Att folk träffas, äter gott och quizar ihop. Jag försöker hitta en lagom nivå på bildgåtorna. Det ska inte var för svårt, men inte heller för lätt, kanske en eller max fem vinnare varje quiz. För mig själv är det som ett slags sudoku och jag testar alltid på frun innan jag lägger ut det, avrundar Jonas och ler stort. 

I dag lördag, mitt på dagen, släpper jonasquizkonto ett läskigt quiz i samarbete med Chokladharmoni som står för några vinster där det blir praliner och chokladkakor. 

Fotnot: Quiz är ett främmande ord som betyder frågesport.

"Det började som en kul grej på mitt privata konto" berättar Jonas som idag följs av 355 personer

Taggar

Dela


1 reaktion på Jonas startade populärt quizkonto

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *