Nyheter

Jonsson (M): Svårt att se hur varg ska kunna samspela med lantbruket

Nyheter I dag är det tionde avsnittet ur ”Kvartalskollen” med våra politiker i kommunfullmäktige. Första kvartalet gäller Natomedlemskap, viktigaste frågan i EU-valet, framtidens energikällor och vargrevir…   

Världen:
Natointräde, din kommentar?
– Väldigt tryggt och bra att vi nu äntligen är med i Nato fullt ut. Men det kommer att kräva en hel del av oss och Sverige i att göra vår del av det fredsbevarande arbetet.

Europa:
Vilken/vilka frågor tycker du är viktigaste i EU-valet?
– Sammanhållningspolitiken. Att stå upp för att i grunden är EU ett fredsprojekt. Och genom att samarbeta i flera politikområden som exempelvis handel och miljöfrågor så blir vi i Sverige starkare globalt sett i en orolig omvärld.

Nationellt:
Vilken/vilka energikällor har Sverige om 10 år?
– Vattenkraft, kärnkraft, vindkraft, solkraft och kraft ifrån bioenergi. Den största vinsten ligger i ett effektivt utnyttjande av energi och där finns mycket kvar att göra.

Kommunen:
Vargreviret Mossjön har etablerat sig, vad tycker du om det?
– Har svårt att se hur varg ska kunna samspela med lantbruk och i synnerhet fårskötsel. Blir inte ett bra och öppet mångfaldigt landskap om inte det kan skötas med betesdjur. Så jag tror inte vi kan ha varg i södra Sverige och få det till att fungera på ett bra sätt. Men det är riksdag och regering som slutligen beslutar i dessa frågor, avrundar Gert Jonsson (M) ledamot i kommunfullmäktige. 

Gert Jonsson (M)

Taggar

Dela


1 reaktion på Jonsson (M): Svårt att se hur varg ska kunna samspela med lantbruket

”I grunden är EU ett fredprojekt”? Hur mycket sa man om det när vi hade en folkomröstning angående om vi skulle vara med i EU eller ej? Som jag minns det var det helt andra argument, men när den trojanska hästen fått fäste under hovarna blev det helt annan agenda – och värre blir det! EU har synpunkter på våra diken, EU har synpunkt på hur vi skall sköta vår skog, EU har synpunkt på hur vi skall sköta vår rovdjursstam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *