Nyheter

Jonsson svarar Ödebrink

Nyheter "I en debattartikel den 9 augusti spekulerar Carina Ödebrink (S) kring konsekvenserna av valet i september. Rubriken är talande, för sanningshalten i Ödebrinks påståenden om Moderaternas politik är obetydlig". Här svarar Gert Jonsson (M).

Gert Jonsson (M) kommenterar här Carina Ödebrink (S) debattartikel

Tyvärr har den falska retoriken blivit något av Socialdemokraternas signum i den här valrörelsen. Jag kan förstås spekulera i om det beror på att de saknar egen politik, eller om det beror på desperation i takt med fallande opinionssiffror. Till skillnad från Carina Ödebrink väljer jag istället att diskutera det faktiska sakpolitiska innehållet. Det menar jag att väljarna förtjänar.

Den 9 september går Sverige till val. Vi gör det i ett läge där den svenska ekonomin är stark. Men där konjunkturnedgången knackar på dörren och det finns en rad stora problem som växer i stället för att minska. Vi gör det i ett läge där det för vissa lönar sig sämre att ställa klockan och gå till ett jobb än att fortsätta leva på bidrag. Det kan vi moderater aldrig acceptera. Vi är övertygade om att det bara är genom att fler arbetar som Sverige kan klara integrationen och byggas starkt.

Under mandatperioden har Stefan Löfvens regering höjt skatten med 60 miljarder kronor och ökat utgifterna med 100 miljarder kronor. Trots det är polistätheten den lägsta på tio år, vårdköerna har fördubblats, var sjätte elev lämnar nian utan betyg för gymnasiet och försvaret är underfinansierat. Skatterna för vanligt folk har höjts trots löften om motsatsen och Sverige har fått världens högsta marginalskatter.

Moderaterna sätter jobb och välfärd före bidrag, det ska alltid finnas drivkrafter att jobba. Därför sänker vi också skatten på arbete, med inriktning på de lägsta inkomsterna – vi vet av erfarenhet att det leder till att fler jobbar. Därför går vi till val på att göra det mer lönsamt att arbeta för 188 200 personer i Jönköpings län. En busschaufför och en undersköterska med två barn i Jönköpings län får behålla 700 kronor mer per månad med Moderaternas politik.

Vi menar också att det ska löna sig att ha jobbat. Därför sänker vi skatten för dem som har arbetat och byggt Sverige starkt – landets pensionärer. Till skillnad från Socialdemokraternas så gäller vår skattesänkning alla äldre, även dem som får mindre än 17 000 kronor i pension. Det ger en skattesänkning på 200 – 300 kronor i månaden för den som har en månatlig pension på mellan 13 000 – 17 000 kronor. I Jönköpings län får 74 247 pensionärer sänkt skatt med vår politik.

Moderaterna går vi till val på att ta tag i Sverige och satsar 50 miljarder kronor på att återupprätta samhällskontraktet. För kommuner och landsting runtom i landet innebär det minst 20 miljarder till bland annat skola och sjukvård. Specifikt för Jönköpings län innebär det närmare en miljard kronor.

Regeringen Löfven ärvde ett kraftigt ökat bostadsbyggande av Alliansen, men lämnar nu över ett fallande bostadsbyggande. Regeringens byggsubventioner har blivit ett stort fiasko, och bara sju procent har betalats ut. Det behövs en bred reformagenda för att lösa problemen på bostadsmarknaden – bostadspolitiken måste helt enkelt reformeras i grunden. Fler nya bostäder behövs, men också skatte- och finansieringsreformer, kortare planprocess samt snabbare och billigare produktion. Vi måste se över såväl bostadsbidrag som bosparsystem, bolånefinansiering och andrahandsuthyrning i ett samlat paket. Dessutom måste vi göra det enklare för fler att äga sitt boende – Sverige behöver en ny egnahemsrörelse.

Valet om en dryg månad kommer att stå mellan dem som tar tag i problemen och dem som nöjer sig med att prata om utmaningar och spekulera kring andra partiers politik. Att ta tag i Sverige och stärka grundläggande samhälls- och välfärdsfunktioner kommer kräva tydliga prioriteringar, bara så kan vi åstadkomma ett samhälle med lika möjligheter för alla. Moderaterna är redo.

Gert Jonsson
Moderaterna Vaggeryds Kommun

Taggar

Dela


3 reaktioner på Jonsson svarar Ödebrink

Tro fan politikerna skiter i vanliga pensionärer. De kommer klara sej fint. Nä pensionärer borde slippa skatten på allt under 15000. Alternativt slippa skatten helt. Affär ska man igentligen skatte när man jobba o när man sen blir pensionär?! Heja heja jävla skit parti vi har i Sverige

Bra Gert!

Domedagsprofeterna inom Socialdemokratin kan vi klara oss utan. Den politik som Socialdemokraterna driver i kommunen innebär höjda skatter. Vi måste vara rädda om intäkterna och ifrågasätta utgifterna. Inom industrin pratar vi produktivitet i kommunen och inom socialdemokratin är det lika med neddragningar.

Håller med Bengt.Men Gert jag är nybliven pensionär född 1951 får en pension på 13400.Har jobbat hela mitt liv sen jag var 20 år.Min fru är 8 år yngre,har också jobbat i hela sitt liv men kommer få 18200 i pension.Hur kan det bli så?Om jag har förstått rätt är jag fattigpensionär och vad hjälper några hundra då?Har alltid röstat på er men nu är det slut.Vi har betalat skatt,bland den högsta i världen men ni slänger ut pengarna på invandrare.Gissa vad jag kommer rösta på.Dom är ett av Sveriges största partier som ni absolut inte vill samarbeta med.Då lyssnar ni ju inte på 20% av befolkningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *