Nyheter

Jörgen omvaldes till ordförande

Nyheter Jörgen Johansson fortsätter som ordförande och Per Bunnstad avgår som föreningens mångårige sekreterare när Skillingaryds Intresseförening arrangerade årsmöte för ett tjugotal intresserade Skillingarydsbor

Jörgen Johansson och Per Bunnstad höll i årsmötet

När verksamhetsberättelsen lästes upp var den rätt enkel då en mycket begränsad verksamhet har funnits under ännu ett pandemiår. Men nu startar föreningen om inför 2022 och planerar att genomföra månadsmöten varje helgfria första tisdagen i månaden under april till juni samt september till december i NBV-lokalen. 

Jan Adler är föreningens kassör och berättar om den ekonomiska delen: 

– Vi har inte haft några intäkter under föregående år. Alla intäkter som har inkommit har skett under 2019. Vi har bara haft en del annons- och bankkostnader under året som varit. 

Årsmötesdeltagarna beslutade att ingen medlemsavgift ska tas ut under innevarande år. 

Per Bunnstad avtackades som sekreterare för föreningen och Jörgen Johansson omvaldes till ordförande.  Per har varit med i föreningen sedan slutet av 1970-talet. Nu valdes han samt Kurt Svensson och Bo Sandberg till hedersmedlemmar i föreningen.

Resterande i styrelsen är: Göran Lemke, Jan Adler, Sven-Olof Sandberg, Linnéa Remnemark, Ingela Henningsson, Monica Andersson och Kerstin Pierrou. Revisor är Gunilla Göransson, Tina Torp Jensen och Ingrid Siltala som revisorsuppleant. 

Verksamhetsberättelsen
Att prioritera Framtidens Skillingaryd som en stadig diskussionspunkt.
Att försöka få fler privatpersoner att bli medlemmar.
Att under 2022 inte ha någon medlemsavgift då vi nu gör en nystart efter coronapandemin.
Att alla ”Bjuder med en vän till våra möten”.
Att arbeta för ökat bostadsbyggande i Skillingaryd där byggnation vid Södra Vägen bör vara ett mål samt att vi noga studerar förslag till byggnation vid Trolleberget med flera platser.
Att ha ”10-minutare” vid varje möte där någon berättar/visar något.
Att vi ska ha möten första helgfria tisdagen i april-juni och september-december i NBV-lokalen.
Att följa frågan om centrumutvecklingen.
Att jobba tillsammans för att utveckla Skillingaryds marknad.
Att ha arbetsgrupper om bland annat Skillingaryds marknad.
Att fortsätta stödja arrangörerna av stora aktiviteter
Att tillsammans med Skillingaryd.nu utse Årets Skillingarydsbo.
Att marknadsföra oss mer på Skillingaryd.nu och på Facebook.
Att medverka kring översiktsplanen.

- Vi ska prioritera framtidens Skillingaryd säger föreningens ordförande Jörgen Johansson med till höger sekreterare Per Bunnstad

Per Bunnstad i nya Skivarydslokalen

Per Bunnstad informerade kort om den nya lokalen där Skivaryd bland andra nu finns: 

– Vi har satsat 200 000 kronor i vår nya lokal där det tidigare var boulehall. Idag har vi 550 kvadratmeter nyrenoverade lokaler och vi kommer att satsa ytterligare pengar till kök, toalett, nytt möblemang, utställningsskärmar och glasskåp där vi kan förvara priser. 

– Skivaryd samlarklubb hyr lokalen och syftet är att om det finns fler föreningar som saknar arkiv, möteslokal, utställningar med mer så finns här möjligheter. Vår verksamhet kommer bland annat vara museum, arkiv, aktiviteter kring post, järnväg, militärhistoria, journalistik, foto, idrott med mera. Andra aktiva föreningar, förutom Skivaryd, är bland andra Skillingaryd IS, Skillingaryds Militärhistoriska Förening och Waggeryds IK. Närmast aktivitet är Vasaloppet 100 år, Handbollsklubben 50 år, SIS 100 år, WIK 100 år, årsmöten, styrelsemöten och olika utställningar, berättade Per Bunnstad och gav årsmötesdeltagarna en rundvandring i den tidigare boulehallen som nu gjorts om till övrig föreningsverksamhet. 

Har din förening haft årsmöte? Skicka in bild och text till redaktionen@skillingaryd.nu

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *