Nyheter

Jubileumskonsert med Betel Gospel

Nyheter Nu på lördag är det gospelfest i Betelkyrkan, Vaggeryd i och med att Betel Gospel har konsert och firar att man hållit på i över 30 år. Det är något av en återkomst för kören eftersom pandemin gjorde att det inte blev någon konsert på ett par år. 

2019 var den senaste konserten och den var i Skillingehus i Skillingaryd. Samma år gjordes en TV-inspelning  för TBN Nordic, där Betel Gospel sjöng sånger av Andrae Crouch.

År 2016 gav kören ut sin senaste cd-skiva, titulerad Psalmer och Sånger. I samband med det hade man en releasekonsert i Betelkyrkan. Tidigare hade två cd-skivor getts ut, 2004 med i huvudsak eget material och 2008 med sånger av Andrae Crouch.

Kören har medverkat i många olika sammanhang i vår del av Sverige. Förutom gospelkonserter i Vaggeryd, Jönköping, Göteborg, Stockholm  och på flera andra orter kan nämnas Elvis-konserterna med Göran Engman, som hölls i Åkers kyrka och i Värnamo missionskyrka. ABBA-konserten i Vaggeryd  2015 med  saxofonisten Johan Stengård lockade flera hundra personer. Stor publik hade kören också när man sjöng i Gullbranna 2003 och 2010.

Under flera år medverkade Betel Gospel också i julkonserten Änglaljus i Jönköping. Kören var då bakgrundskör till flera kända artister, till exempel John Kluge, Py Bäckman, Gladys del Pilar och Sonja Aldén. Mycket mer kan räknas upp som hänt under de 30 år kören funnits. Nämnas kan också att Betel Gospel fått kulturpriset i Vaggeryds kommun. 

Konserten i allhelgonahelgen kommer att innehålla en blandning av de sånger man sjungit genom åren.  Förutom eget material blir det både Elvis-sånger och någon ABBA-sång, men mest förstås rena gospelsånger. Flera sånger, skrivna av Andrae Crouch, står på programmet, likaså sånger som brukar framföras av Oslo Gospel Choir.

Faktum är att kören består av samma medlemmar som vid starten 1992, vilket är ovanligt. Sören Gustavsson, som startade kören, är fortfarande ledare och arrangerar många av sångerna. Fyra sopraner, fyra altar, tre tenorer och tre basar är körbesättningen, till det tillkommer keyboard, basgitarr, hammondorgel och trummor. 

I tidernas begynnelse. Fotot togs när Betel Gospel medverkade i Toner för miljoner på 1990-talet. Kören består av samma sångare 30 år senare.  [1/5]

Elvis-konsert med Göran Engman i Åkers kyrka.  [2/5]

Betel Gospel på Fridhäll i Skillingaryd 2011.  [3/5]

ABBA-konsert 2015 med Johan Stengård.  [4/5]

TV-inspelning 2019 för TBN Nordic.  [5/5]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *