Nyheter

Julavslutning för barn- och ungdomsverksamhet

Nyheter I lördags eftermiddag hade söndagsskolan och UV-kåren i Hagshult sin gemensamma julavslutning. Det var aktiviteter både utomhus och inomhus. När skymningen sänkte sig samlades barnen och deras föräldrar vid basarborden, som UV-kåren hade satt upp i den gamla konferensladan i Hagshult.

När skymningen sänkte sig samlades barnen och deras föräldrar vid basarborden, som UV-kåren hade satt upp i den gamla konferensladan i Hagshult. Bild: Privat

Det här var första gången som UV-basaren anordnades i Hagshult efter att tidigare år varit i Klevshult. Men från år 2020 har det som tidigare var Klevshults UV-kår nu sin hemvist i Hagshult. Till försäljning fanns godisaskar, tändkottar och disktrasor med julmotiv som UV-scouterna hade tillverkat. Där fanns också chokladhjul samt kakburkslotteri och några andra lotterier. Den varma glöggen, serverad med pepparkakor och skumtomtar, var ett uppskattat inslag.

Därefter fortsatte samlingen inne i missionshuset där barnen medverkade med flera sånger.

Söndagsskolan spelade upp ett juldrama där barnen agerade till en berättare, som läste upp julbudskapet. Här fanns Maria och Josef med, liksom änglar, herdar, djur och vise män. Alla fick hjälpas åt i sången ”Nu tändas tusen juleljus” och insamling gjordes till barn-och ungdomsarbetet. Två elever från söndagsskolan blev uppmärksammade för att de nu uppnått avgångsålder för söndagsskolan och fick nu ta med sina biblar hem. En söndagsskollärare, Helen Carlzon, avtackades med en blomma.

UV-kåren avtackade fyra trotjänare som tillsammans verkat 162 år i UV-kåren. Dessa var Ann-Charlotte Ahlgren, Lisbet Pettersson, Sven Manfredsson och Åsa Paulsson. Dessa hyllades på riktigt scout-manér med en yxa, ingraverad med de årtal de varit en del av UV-kåren. Även Kerstin Ottosson tackades för sitt arbete i UV-kåren.

När programmet var slut inne i missionshuset vandrade publiken åter till den julupplysta ladan där det nu serverades varmkorv.

Källa: Hagshults missionsförsamling

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *