Nyheter

Julkalendern: En hyllning till Benny

Nyheter I dagens lucka hedrar David en kompis.

I dagens lucka hedrar David en kompis. Bilder: Pixabay

Vi har alla den där vännen. Den där människan som får Gunde Svans ord om att ingenting är omöjligt att ljuda med glimten i ögat i ren jubelklang. I mitt fall heter han Benny. Vi har känt varandra i ett par år nu, men trots det slutar han aldrig att förvåna mig. Det är en glädje i sig att höra honom berätta om tekniska problem på jobbet eller hur han ständigt förundras över hur stadens restauranger får verksamheten att gå runt. Dagens lucka tillägnas således Benny, i form av tre korta historier. Skratta och njut!

Branden på lekplatsen
Benny växte upp i en stad i grannlänet. Hans mamma drev en kiosk i staden och när Benny var sex år gammal fick han den osannolika idén att börja röka. Han kommer över ett cigarettpaket och sätter sig ned på stadens lekplats. När han tänder cigaretten tar det fyr i lekanordningarna. Den oskyldiga lilla leken förvandlas till ett inferno som räddningstjänsten klarar upp. Än i dag förundras Benny över hur hans högriskspel kunde fördärva nöjet för en hel generation…

Benny och kossan
Förutom idrottslektionerna hade Benny inget vidare intresse för skolan. Däremot gillade han att bjuda på ett och annat bus. En gång var det dags för naturvetenskapslektion, och vad passar bättre än att ta sig till djurens värld? Föga visste läraren vad han skulle ta vägen när en ko (!) uppenbarar sig bland eleverna i klassrummet. Säga vad man vill om Benny, men han fick åtminstone möjlighet att mjölka läraren på information….

Sovstunden under granen
Nu hoppar vi fram till tonårstiden. Benny fick tidigt ett starkt intresse för blommor och bin och han berätta gärna för mig och sina kollegor om sina äventyr. En sommardag var det discodans och Benny hade bestämt sig för att få sig lite romantik efter. När han står där i kön uppenbarar sig en ängel..en blond gudinna som Benny inte kan slita ögonen ifrån. De två börjar prata, fattar tycke för varandra och bestämmer sig för att bege sig ut på tu man hand. Till saken hör att Benny hade ett förhållande och när tjejen kommer till discot går hon runt överallt utan att finna sin pojkvän. Plötsligt hör hon ljud bakom en häck. Hon fattar tag mellan grenarna och tittar fram mitt under turturduvornas kärleksakt. I ren frustration lämnar hon festplatsen och Benny fick spendera natten under en gran.

Så kan det gå när inte haspen är på. 

Tack för mig!

Fotnot: Benny heter egentligen något helt annat

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *