Nyheter

Julkassar delas ut idag

Nyheter Potatis, julmust, sill, bröd, pepparkakor, kex, godis, risgrynsgröt, skinka och köttbullar är något som ingår i årets matkasse

Mötesplatsen öppen idag  [1/6]

Insamlade julklappar till barnen  [2/6]

Lions och ekumeniska råden i kommunen har köpt in matkasseinhållet med god rabatt av handlarna i kommunen  [3/6]

Theres, Ulf och Stefan planerar arbetet  [4/6]

Julmust skulle läggas i kassarna  [5/6]

Theres, Ulf och Stefan  [6/6]

40 stycken matkassar gjordes under torsdagen i ordning för att sedan delas ut på Mötesplatsen i Skillingaryd.
Lions och båda ekumeniska råden i kommunen hjälpte till med fördelningen och ser till att all mat ska få plats i kassarna som stod uppställda på bordet. I Vaggeryd var det likadan aktivitet där det var lika många kassar som skulle packas.

– De som lever i utanförskap och har försörjningsstöd har fått en värdecheck. Denna check kan man lösa in under eftermiddagen här på Mötesplatsen på Smedjegatan i Skillingaryd, säger Theres Frisk från Frälsningsarmén.

När Skillingaryd.nu kommer på besök i källarlokalen har Theres hjälp av Lovisa Rydberg, Svenska kyrkan och Lionskillarna Stefan Johannesson och Ulf Svenzon.

– Mötesplatsen är en samlingslokal för de ensamma i Skillingaryd. Vi har öppet två dagar i veckan och man måste vara fri från droger när man är här i lokalen, säger Theres Frisk. Arbetsmarknadsenheten och socialtjänsten finns också på plats under de dagar vi har öppet. Vi försöker skapa en guldkant på tillvaron, avslutar Theres.

Stefan Johannesson från Lions passar också på att hälsa att julmarknaderna i kommunen samlade in 25 000 kronor som är skänkta till Syrien.

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *