Nyheter

Julkonsert med Vaggeryd Brass

Nyheter Tre konserter i norra delen av kommunen har lockat mycket folk denna veckan.

Blomma till Peter Blomquist  [1/9]

Anna Engholm läser bibelord  [2/9]

Eufoniumsolo  [3/9]

Fullsatt i Betelkyrkan  [4/9]

Henrik och Peter Blomquist  [5/9]

Jakob Fhager Bjärkhed talar  [6/9]

Jonas Hultsborn läser julevangeliet  [7/9]

Vaggeryd Brass  [8/9]

Vaggeryds manskör  [9/9]

Svenarums kyrka var fullsatt när Svenarums musikkår hade julkonsert i onsdags kväll och Byarums kyrka var fullsatt på lördagskvällen när kyrkokören hade sin julkonsert. På söndagskvällen var det dags för Vaggeryd Brass. När de bjuder på konsert är de unika så tillvida att orkestern även har en egen manskör, kallad Vaggeryds manskör.

Söndagens julkonsert i Betelkyrkan, Vaggeryd, var nummer 28 i ordningen och det bjöds på sköna brasstoner och skönsång. Kyrkan var fullsatt, levande ljus var tända och julstämningen hade infunnit sig redan innan den spelande ledaren Peter Blomquist satte igång brasset med marschen Christmas Praise. Efter att Peter hälsat välkommen spelades Les trois cloches innan det var dags för manskören att sjunga. I början av programmet sjungs alltid lite lättsammare sånger, i år framfördes Jingle bells och Three peppermen.

Den kända julsången Dagen är kommen och When the stars begin to fall sjöngs av manskören efter att brasset spelat den Glenn Miller-inspirerade In the Christmas mood och Christmas calypso. Ett eufoniumsolo, The Christmas song (Mel Tormé), framfördes av Lars-Evert Eskilsson, ackompanjerad av orkestern. When you wish upon a star var nästa musikstycke.

Inte enbart musik ingår i julkonserten. Mirjam Kinderbäck läste som vanligt Tomten av Viktor Rydberg, Anna Engholm och Jonas Hultsborn läste bibelord och en kort predikan hölls av Jakob Fhager Bjärkhed. Denna lugnare del av programmet  var inramad av sångerna När det lider mot jul och Jul, jul, strålande jul.

Varje år avslutar manskören med O helga natt. I den sistnämnda sången sjöngs solopartierna som vanligt briljant av bröderna Henrik och Peter Blomqvist och Sören Gustafsson kompade på piano. Brasset avslutade hela konserten med Tomtarnas vaktparad. Som extranummer framfördes All I want for Christmas is you.

Musikanterna visade stor spelglädje under hela konserten och även publiken verkade trivas. Den visade detta genom att ge ledaren Peter Blomqvist en stor applåd när Lars-Evert Eskilsson tackade honom med blommor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *