Nyheter

Jultidningen sprider ljus i decembermörkret

Nyheter I dagarna har Missionskyrkan och Pingstkyrkan delat ut jultidning till hushållen i Skillingaryd

Pastorerna Mattias Östenälv och Nicklas Gideskog sprider ljus i decembermörkret

Varför delar ni ut en jultidning till Skillingarydsborna?
– Vi vill dela ut en tidning som i denna mörka tid förmedlar hopp! På det sättet sprida lite ljus i decembermörkret. Tidningen är full av hoppfulla och positiva artiklar som vi tror folk i Skillingaryd behöver höra just nu.

– Vi har nu delat ut 1500 exemplar, vilket tyvärr inte riktigt räckt till varje hushåll i vårt samhälle. Vi har hjälpts åt att dela ut tidningen och jag vet en del som inte lagt i de brevlådor som inte önskade att få reklam, säger Nicklas. Därför har inte riktigt alla i samhället fått tidningen.

Vem kom på idén med jultidning?
– Det var Nicklas som först kom på idén och gav förslaget till sin styrelse. Sedan kontaktade de oss och vår styrelse, och vi hängde på direkt, fyller Mattias Östenälv från Pingstkyrkan i och kommenterar ”En bra idé!”

– Det behövs ljusglimtar just nu i vårt samhälle. Vi hoppas att de som fått tidningen verkligen tar sig tid att läsa den, för den är full av positiva berättelser. Här finns bland annat en intervju med körledaren och pianisten Putte Nelson, som berättar om hur hans tro fördjupats mitt i covid-krisen. Man kan också läsa om värstingen Sebastian Stakset, som var här i Skillingaryd för några år sedan, och hans möte med Jesus som förändrade honom totalt, menar Nicklas Gideskog.

Hur mycket hjälper en tidning i människors ensamhet?
– Vi tror att kontakten med andra är det viktigaste denna jul. Att inte människor sitter helt ensamma utan någon att prata med alls. Men allt vi gör för att lysa upp människors julfirande är viktigt och kan en tidning betyda något för några så var det värt det just denna jul. Jesus föddes också hit till jorden till en mörk värld och blev i tidiga år utsatt för en sån förföljelse att hans föräldrar tvingades fly till Egypten. Han om någon vet hur det är att leva i utanförskap och kamp. Men vi tror att Jesus kan förändra också i det djupaste mörkret, menar Mattias och Nicklas.

Både Nicklas och hela Missionskyrkan, samt Mattias och Pingstkyrkan vill passa på att önska, speciellt till de som upplever en ganska ensam tid, en riktigt God välsignad jul.

Nicklas Gideskog och Mattias Östenälv

Taggar

Dela


1 reaktion på Jultidningen sprider ljus i decembermörkret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *