Nyheter

Jupiters restaurang stängs

Nyheter På lördag stänger socialförvaltningen restaurangen vid Jupiter i Skillingaryd.

Arkivbild

Restaurangen stänger redan på lördag och är på grund av arbetsmiljöskäl enligt informationen som finns vid Jupiter.

Istället erbjuder förvaltningen mat på Furugården i Vaggeryd eller Sörgården i Skillingaryd. De hyresgäster som inte har möjlighet att ta sig till till Sörgården eller Furugården kan ansöka om matdistribution via biståndshandläggaren. Då beställs maten en vecka i taget och levereras sedan på måndagar och efter besked om ja eller nej på ansökan kommer hemtjänsten att hjälpa till med beställningen.

Liv Svensson är verksamhetschef inom äldreomsorgen och kommenterar restaurangstängningen.

Vad är det som tillkommit så akut att restaurangen måste stängas redan på lördag?
– Utifrån områdeschefernas risk och konsekvensanalys med berörda medarbetare, utifrån arbetsmiljön, så tog ledningen beslut att stänga restaurangen i avvaktan på beslut i frågan. Socialnämndens arbetsutskott har ställt sig bakom förvaltningens förslag till beslut.

Det står översyn på informationspappret och när restaurangen stängs, men inte när översynen beräknas vara klar och när restaurangen öppnar igen?
– Restaurangen kommer att vara stängd under översyn av arbetsmiljön och i avvaktan på socialnämndens beslut.

Hur ska ansökan till biståndshandläggaren, om man behöver boka matlådor, hinnas med så att hyresgästerna får lunch och middag på måndag om behov finns?
– Områdeschef, tillsammans med medarbetare, har säkrat upp för att leverera matlådor där behov finns, avslutar Liv Svensson som är verksamhetschef inom äldreomsorgen.

– Kunde kommunen inte ha väntat med det här till nya restaurangen vid Mejeriet är klar, undrar en trogen besökare på Café gemenskap, som är Jupiters mötesplats varje tisdag och arrangeras av kyrkorna i Skillingaryd och Röda korset.

Taggar

Dela


1 reaktion på Jupiters restaurang stängs

Skaffa en bil och ge gemensam skjuts upp till Sörgården för alla de fem som brukar träffas och äta på Jupiter. Lunch är inte enbart ett matintag av vitaminer. Det är en stund spänstig diskussion och byte av nyheter. Låt dem slippa att i ensamhet äta matlådorna.
Sen kan man väl inte bara fösa ut missbrukare på gatan. Det är faktiskt socialtjänstens ansvar att göra livet drägligt för dem också.
Så socialhandläggarna får väl prata med varandra. För ingen tror väl på att fastighetens miljö blev så usel över en natt
Gör om- gör rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *