Nyheter

Juridisk utbildning för seniorer

Nyheter Det var många kniviga juridiska spörsmål som ventilerades då SPF Seniorerna i Vaggeryd höll sitt månadsmöte för september i Equmeniakyrkans samlingssal.

Maja Mulaomerovic informerade om juridik för SPF Seniorerna Vaggeryd  [1/3]

Jörgen Bergström tackar familjejuristen  [2/3]

Åhörarna lyssnade intressant  [3/3]

Juridik stod som huvudämne på programmet och testamente, framtidsfullmakt , gåvobrev, enskild egendom och äktenskapsförord var områden som behandlades.

Jörgen Bergström inledde samlingen och hälsade Maja Mulaomerovic från ”Familjens jurist” välkommen tillsammans med sin medhjälpare Elsa Bohman. Det blev en fyllig och intressant genomgång av de olika juridiska spörsmål som kan vara aktuella för dagens seniorer. Maja föreläste och besvarade en mängd frågor. Utgångspunkten var ett äkta par med fastighet, antingen med delad lagfart eller att ena parten har lagfarten för fastigheten. Därefter följde en mängd olika aspekter på detta och Maja gick igenom den nya lagen från 2017 som kallas framtidsfullmakt. Detta jämfördes med testamente och aspekten med gåvobrev. Det var många intrikata frågor och kommentarer som visade att juridikens djungel är omfattande. Seniorerna fick en gedigen översikt som även medförde  en del obesvarade frågeställningar.

Jörgen Bergström fortsatte med att de sextiotal seniorerna fick besvara en enkät om kommande verksamhet, både om månadsmötenas program och vilka resor som var mest önskvärda de kommande åren.

SPF:s ordförande Britt Marie Oldin hälsade två nya medlemmar välkomna och informerade om kommande verksamhet. Sammankomsten den 10 oktober kommer att handla om bostadsfrågor för seniorerna i Vaggeryd samt information av nya bibliotekschefen Åsa Storck. Studiecdirkeln ”Lär känna din hembygd” reser 24 september till Hok för studiebesök på Linto.

Text och foto; SPF Seniorerna Vaggeryd

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *