Nyheter

Justerad matsedel och inställd prao

Nyheter Skolans åtgärder för att förhindra smittspridningen informerades om på barn- och utbildningsnämndens sammanträde i onsdags.

Arkivfoto

Utbytesresor ställs in liksom undervisningsresor som innebär alla transporter till undervisning på annan skola än den eleven redan går på, exempelvis slöjd. Matsedeln är justerad där tillbehören, exempelvis bröd, tas bort tillsvidare. Hamburgare, som oftast ät med händerna, är också borttagen tills vidare. Utomhusaktiviteter är bra och ska fortsätta att genomföras medan studiebesök samt all praoverksamhet ställs in tills vidare. Bland inställda verksamheter, tills vidare, ses också Remida och öppna förskolan. Förvaltningen har valt, för att minska smittspridningen, inte ta in externa vikarie utan omfördela ordinarie personal.

– Vi har även diskuterat bordsservering och utökade mattider för att eleverna ska slippa stå i kö. Även utökad rengöring både i skolbussar och på gemensamma ytor där många elever samlas, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden som var en nämnd som var bantad i onsdags där sju ledamöter tjänstgjorde.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *