Nyheter

Kaffegäster skänkte pengar till barnen

Nyheter I torsdags var det eftermiddagsfika i Hagshult. Redan i hallen slog den goda doften av kaffe mot besökarna, som kom in från kyla och blåst. Behållningen från lotteriet gick till Tjernobylbarnen och byns egna trädgårdsmästare tipsade gästerna om det gröna

  [1/4]

  [2/4]

Knut Edvinsson berättade  [3/4]

  [4/4]

Värdar för dagen var Lilli-Ann och Göran Bertilsson, Inger Lindström och Olof Olsson. Trädgårdsmästare Knut Edvinssson, Fagerhult var vår gästtalare. Som inledning höll kyrkoherde Klas Svensson en andakt, kantor Anna-Karin spelade till psalmerna och vårvisor på klarinett.

Lilli-Ann informerade om att det var chans att köpa lotter under fikat. Dagens behållning går oavkortat till de 40 Tjernobylbarnen och ledare som kommer den 29 maj till Hagshult, från lägret i Långserum, och sjunger i kyrkan. Som tack får de alla varsin kasse med allehanda behövliga ting.

Därefter var det dags för fikastunden och alla lät sig väl smaka.

Sedan var vår eminente gäst, trädgårdsmästare Knut Edvinsson beredd att berätta om de växter han hade tagit med sig från plantskolan. Knut visste att det som intresserar alla just nu är: blir det en lika torr sommar även detta år? Och om så sker, vad gör vi då? Men det fick vi veta av Knut, både vilka växter vi ska köpa och hur vi ska sköta om dem. Vi lyssnade spänt på alla hans goda råd. Hur spara på vatten till exempelt när alla växter skriker om just detta. Lugn, sa Knut, ni ska bara titta på hur de gör nere i Sydeuropa. Där har de israelitisk droppslangsbevattning. Vi blev så tända på idén, att vi genast ville köpa en slang. Han kunde verkligen trollbinda oss med sin mångåriga trädgårdskunskap.

Innan vi bryter upp är det dags för lottdragning med fina vinster.

Behållningen för denna eftermiddag blev hela 2 650 kronor och vi tackar alla som kom denna eftermiddag!

Text och bild; Margareta Svensson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *