Nyheter

Kan bli ändrade avgifter för sporthallarna

Nyheter Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att ge förvaltningen i uppdrag att ta fram ett underlag för förslag till nya avgifter för sporthallarna.

Arkivbild från Skillingaryds Arena

Vid nämndens senaste möte ställde Kim Andersson (L) frågan om varför det är skillnad på kostnaden av att hyra per timma i kommunens sporthallar.

För sim- och sporthallsverksamheten ansvarar kultur och fritid för fyra sporthallar, den som finns i Hok som är en mindre hall, Vaggeryds Sporthall som inte är fullmått, Skillingaryds Sporthall som är mindre än den i Vaggeryd och den största hallen Skillingaryds Arena som är fullmått med extra golvyta vid sidan av spelplanen.

Sim- och sporthallschefen Kent-Åke Svensson hade information till nämnden:
– Skillnaden på hyran grundar sig i att arenan har fullmått på spelytan, mer golvyta utanför spelytan, större läktare med möjlighet för mer publik, fler omklädningsrum som har duschmöjlighet med egna duschar och att den är 36 år nyare än Vaggeryds sporthall.
Spelytan i Vaggeryd är inte fullmått utan det fattas lite både på bredden och längden, även mindre golvyta utanför spelplanen, mindre läktare och duschar som används av 2 omklädningsrum (4 omklädningsrum och 2 duschrum).
– För föreningar som bedriver ungdomsverksamhet och hyr i våra hallar är timhyran starkt reducerad som exempelvis Skillingaryds Arena, för ungdomslag 70 kronor per timma, seniorlag och övriga bokningar 220 kronor per timma.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *