Nyheter

Kan bli vite vid oklippt häck i korsning

Nyheter Medborgarförslaget gällande uppdraget att se över trafiksäkerheten i korsningar avslogs av tekniska nämnden, men ska följas upp noga. – Risk för vite om man inte åtgärdar, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden. 

Arkivbild på en häck intill en tomt

Tidigare i höstas lämnads ett medborgarförslag in om att se över trafiksäkerheten i kommunen då ånga korsningar skyms av buskage och häckar. Kommunfullmäktige beslutade att godkänna medborgarförslaget och lämnade över till tekniska nämnden för beredning och beslut. 

Tekniska nämnden hade uppe förslaget i oktober och då fick förvaltningen arbeta vidare med frågan tillsammans med miljö- och byggförvaltningen där man ska ta fram riktlinjer. 

Tekniska kontoret har därefter fört en diskussion med miljö- och byggförvaltningen när det gäller skymd sikt i korsningar. Diskussionen har landat i kring vilken information som skickas ut till fastighetsägare i samband med att tekniska kontoret upptäcker en korsning med skymd sikt på grund av för höga häckar inom privat fastighet. 

Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden:
– Vi avslår själva medborgarförslaget för att häckarna är inom privat mark. Däremot jobbar vi vidare med frågan om att lägga lapp i lådan till fastighetsägaren. Det är allvarligt när det handlar om trafiksäkerhet. Vi i tekniska kan jobba upp till den här nivån och om sikten blir bättre i aktuell korsning tar vi hjälp av miljö- och byggförvaltningen som då har rätt, enligt lag, att lämna över vite. Vi kommer att vara noga med uppföljning och information, men det är risk för vite om man inte ser till att häckarna blir klippta i korsningarna, menar Jerry Karlsson (L). 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Kan bli vite vid oklippt häck i korsning

Börja med häcken vid Vasagatan – Storgatan i Skillingaryd och långa bilar som även upptar trottoarerna.

Inte en dag för tidigt att ta tag i detta problem. Ser bedrövligt ut i många gatukorsningar i kommunen. Folk ska inte behöva sätta livet till innan det händer något.

Bra! Hoppas även häckar som når långt ut på trottoaren inkluderas i reglerna. Finns en del exempel i Vaggeryd på sådana. Svårt att passera med barnvagn när halva trottoaren är täckt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *