Nyheter

Känd gospelkör till Åker

Nyheter En av Sveriges absolut bästa gospelkörer besöker Åkers kyrka på söndag

Gospelkören ”By Grace” som består av 21 sångare är från Stockholm och bildades för över 20 år sedan. Körens grundare och ledare Daniel Stenbaek, har under många år varit Cyndee Peters pianist och är flitigt anlitad runt om i Sverige och även i Europa som inspiratör i gospelsammanhang och arrangerar också flera gospelresor per år till USA som är gospelns hemland. Även By Grace har gjort många turnéer bland annat i USA, Italien och runt om i Sverige. De har synts bakom artister som Carola, Charlotte Perelli och i tv-program som Idol och Sommarkrysset. De fick också äran att sjunga tillsammans med Samuel Ljungbladh vid prinsbröllopet! Nu närmast kommer de att synas i rutan tillsammans med världsartisten Zara Larsson vid Världens barn-galan på fredag!

Nu kommer Daniel Stenbaek och By Grace till Åkers kyrka och ger konsert på söndag. Dessutom kommer besökarna att få bekanta sig med en nystartad gospelgrupp, In The Midst, vars initiativtagare Anna-Maria Toftgård är gammal By Grace-medlem. ”In The Midst” är ett gäng erfarna och goda gospelsångare som finns här i trakterna kring Skillingaryd och Jönköping.

– Vi ser fram emot att få värma upp publiken lite och att sedan få vara med om en härlig gospelkonsert med By Grace, säger Anna-Maria, kyrkomusiker i Skillingaryds församling och ledare för den nybildade gospelgruppen In The Midst.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *