Nyheter

Klockor stals vid kapellskärning

Nyheter Polisen tog emot anmälan om stöld ur lastbil vid Terminalvägen, Power, i Skillingaryd strax innan klockan 10

Det var strax innan klockan 10 på onsdagsförmiddagen polisen larmades till parkerad lastbil vid Terminalvägen i Skillingaryd. Två lådor har stulits från lastbilen och lådorna innehöll totalt två smartklockor. Värdet på det stulna godset är okänt och polisen skriver anmälan om stöld.

 

Arkivfoto

Taggar

Dela


11 reaktioner på Klockor stals vid kapellskärning

Polisen kunde väl gillra en fälla när det är en dyrbar last på väg för att det är bara de värdefulla laster som oftast blir utsatta för stölder .

Man kan tex också tänka sig byta ut så man kör det mesta i containrar, då det är för hårt material för att ta sig genom enkelt och starkare plomberingar. Dock går det ju inte i så mycket i en container som ett trailersläp med kapell.
Men kapell kanske för den delen går vidareutveckla till mer inbrottssäkert material, vad vet jag!

Kommunbo:
1. Det kan likaväl vara planerat med en eventuell chaufför som tjänar direkta pengar ner i fickan. De skiter väl fullständigt i om företaget/försäkringsbolaget förlorar på detta. De tjänar betydligt större pengar ner i fickan, det är ingen kostnad dom själva behöver stå för.

Om det nu inte skulle vara chaufför inblandad så verkar det inte direkt svårt att få med sig grejer så ofta som det händer. Så min fråga blir då Varför ställer du dig emot mer säkerhet, larm, videobevakning, inhägnat område?
Det går ju faktiskt att ställa krav som jag inte vet om det finns kvar som förr, åka direkt till platsen man ska. Om man behöver ta dygnsvila/rast så får man parkera på inhägnade platser med videoövervakning.

Är det utländsk polis och rättsväsende som kommer och hanterar dessa ärende i Sverige tänker du? Eller kostar det oss svenskar lite skattepengar också? Det finns viktigare saker att lägga resurser på.
Vilket försäkringsbolag som står för detta vet jag inte, men försäkringarna kan ju knappast bli billigare med alla dessa stölder och det läggs väl förmodligen på produkt i slutändan till kund.

2. Fast om du tänker på vilka krav vi ställer på yrkesmässig trafik i Sverige som miljömotorer, kompletterade utbildningar, hälsoundersökningar, höga skatter på både bränsle/fordon/säkerhet/arbetsvillkor så förstår du kanske också att vi konkurrerar ut oss själva när de kan komma och åka på våra vägar gratis och betala dåliga löner utan något av ovanstående egentligen. Det är klart man kan dumpa priser. Hade det vart på samma villkor hade vi haft fler svenska åkare och skattepengarna hade inte hamnat i till exempel Polen.

3. Det är delvis samhällets fel på grund av att vi princip inte har några kontroller bland våra tullar, sämre polisresurser samt satt folk i utanförskap med fattigdom.
Att man kan få tag i värdefulla saker utan rimliga konsekvenser, men glöm inte att det också härjar otroligt mycket internationella ligor här på grund av handflatheten och dålig uppfostran.

Till Frågande.Du kan säkert ha rätt i att varorna plockat bort på annan plats.Bara att se på vissa polisrelaterade program på TV inte mycket inhemskt där som kommer i klammeri.

Väldigt många åsikter och spekulationer här utav människor som uppenbarligen har väldigt dålig koll på hur denna branschen fungerar.

Nr 1. Nej åkare tjänar absolut inte på att få sin last stulna då detta genererar ökade kostnader på samtliga utav deras försäkringar, böter till kunden osv. Få sin last stulen är alltid en stor förlust, oavsett var i världen du befinner dig.

Nr 2. Hade alltid varit kul om svenska åkare hade kört allt i Sverige, men det är inte realistiskt då det inte finns så många människor i detta landet som vill bli lastbilschaufförer, vi hade aldrig klarat oss utan de utländska åkarna. Inte på långa vägar. Däremot borde de absolut få samma löner och villkor som svenska åkare så all konkurrens sker på lika villkor.

Nr 3. Att det finns människor som stjäl ur lastbilar är aldrig en åkare, tillverkare eller kunds fel. Det är något som är fel i samhället att detta kan fortgå, därav vore det konstigt om enskilda åkare skulle stå för att hindra tjuvar osv. Bli utsatt för brott är aldrig okej, och i ett bra välfungerande samhälle skall aldrig en enskild individ stå anklagad för att man blivit utsatt för brott.

Ta tag i det här problemet nu och gör något åt det! Det är ju var och varannan vecka detta görs.
Bygg något, sätt upp videobevakning i lastutrymmet, högljutt larm.
Framför allt anlita svenska åkare först och främst. Dels för trovärdighet, dels för ekonomin.

Promenerande! du kan ha rätt leverantören får kanske mera betalt för varorna på försäkringen om det stjäls . Det var någon som skrev att varorna kan vara stulna tidigare på en annan plats innan de stannar på avlastnings platsen.

Det är väl som någon som visste tidigare skrev,att det är det säkraste sättet för leverantören att få betalt att någon stjäl varorna så försäkringsbolaget betalar.Därför görs inget.

Det är något sjukt med dessa stölder att polisen och de som ansvarar för godset som kommer inte kan skydda den och får slut på det en gång för alltid. sätt upp staket och övervaknings kameror det är inga små saker som stjäls hela tiden.

Detta är så sjukt.
Power har stora ytor där fraktande lastbilar borde få plats innanför stängsel.
Dessutom vet alltid terrorister/tjuvar vilka lastbilar som har värdesaker som går att sälja som hallick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *