Nyheter

Kåre Boberg kåserade om lokalredaktörer

Nyheter Vaggeryds SPF Seniorerna hade på sitt senaste månadsmöte besök av före detta lokalredaktören Kåre Boberg som kåserade om kollegor som han mött i tidningsvärlden under fyra decennier.

Många kom och lyssnade

Kåre började sin bana i Vaggeryd 1975 och under åren har en mängd kollegor satt sina spår i samarbetet inom Jönköpings Posten, Värnamo Nyheter och Smålands Folkblad.

Ordförande Alf Carlsson inledde med att tala om det härliga vårvädret. Han rapporterade även från KPR, kommunala pensionärsrådet, och dess verksamhet. Alf fortsatte med att uppvakta länssegrarna i ”Hjärnkoll” som nu har gått till riksfinal bland 17 lag i länet. Det var Lennart Andersson, Lars Erik Karlsson, Thore Ohlsson och Ansgar Skillemar som uppmärksammades.

Kåre Boberg började sitt kåseri 1956 då Henry Norin, Gun Gennemark och Herbert Storck var lokalredaktörer. Erik ”Degan” Jonsson var kollega till Kåre på Värnamo Nyheter och Degan var även anställd på Smålands Folkblad. Kåre hade sin anställningstid mellan 1975 och 2008 och då ingick även jobben på sporten i Jönköping och Värnamo. Därefter har han jobbat på Skillingaryd.nu

Det är många flera kollegor som Kåre minns, inte minst Stig Wernefur, Linnea Hugosson och Anki Löfstedt. Då var det som mest 8 anställda lokalredaktörer på tre tidningar, nu är det betydligt färre.

Alf Carlsson avslutade samlingen med information om kommande verksamhet, närmast ”Lär känna din hembygd” hemma hos Ingvar Andersson i Fiskaby tisdagen den 29 maj. Nästa månadsmöte blir torsdag 7 juni med besök på bilutställningen på Bratteborgs gård.

Text: Christer Holmgren

Kåre Boberg var dragplåstret hos SPF Seniorerna i Vaggeryd

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *