Nyheter

Karlsson: ”Viktigt att möta efterfrågan och utvecklingen”

Nyheter Vi har ställt tre frågor till de politiska nämndernas ordförande och vice nämndpolitiker, som tillhör oppositionen. I en artikelserie berättar vi om nämndernas ansvarsområden och arbetet under den pågående mandatperioden. Idag möte vi nämndordförande Jerry Karlsson (L)

Jerry Karlsson (L) är ordförande i tekniska nämnden. Arkivbild

Det tekniska utskottet blev i januari 2019 en teknisk nämnd, vilket innebär större beslutanderätt inom sitt ansvarsområde. I samband med det tog nämnden även över ansvaret över kommunala verksamhetsfastigheter.

Tekniska nämndens främsta uppgift är att vara samordnande och verkställande organ för kommunens bygg- och anläggningsverksamhet och att ansvara för kommunens fastigheter, gator, vägar, järnväg, parkområden, allmänna platser samt skog.

Tekniska nämnden utgör också trafiknämnd för de vägar som kommunen äger, vilket innebär att trafikföreskrifter och trafiksäkerhet åligger nämnden samt parkeringsövervakning. Nämnden ansvarar också över kommunens vatten- och avloppsverk och ledningar.

Antalet ledamöter i nämnden är fem. Ordförande är Jerry Karlsson (L) och vice ordförande är Roger Ödebrink (S).

Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden har följande svar på våra frågor:

Vad har ni som nämnd för ansvarsområden?
– Vatten och avlopp, gata och park, fastighetsskötsel och byggnation, skogsskötsel och exploateringar är de stora områdena. Tekniska är en förvaltande och utförande organisation. Sedan finns det en massa andra mindre ansvarsområden, som att julgranarna kommer upp på torgen. Vi är en del i kedjan i mycket och varken verksamheterna eller vårt samhälle fungerar utan tekniska. Krasst sett, det du spolar ner ska ta vägen någonstans. Vi samarbetar med samtliga förvaltningar i alla möjliga sorters frågor.

Vad är den viktigaste arbetsuppgiften inom nämnden?
– Att möta kommunens utveckling och efterfrågan och att förvalta och förädla den infrastruktur och de fastigheter vi har utifrån givna medel. Att fatta beslut som kommer så många som möjligt till nytta. Att jobba så strukturerat och stringent som möjligt utifrån reglemente och ansvarsområde.

Vilken har varit den svåraste frågan under mandatperioden?
– Fastighetsfrågorna och framförallt att jobba ifatt ett eftersatt underhåll där så varit fallet, långt ifrån alla fastigheter. Att gå från utskott till nämnd har i vissa lägen varit en utmaning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *