Nyheter

Karlssonbuss prisas

Nyheter Karlssonbuss är bäst i Europa sista kvartalet 2018 när det gäller miljövänlig körning

Det är företaget Vehco, som levererar lösningar för att mäta fordons miljöpåverkan, som utser pristagare för varje kvartal. De har 1500 kunder i Europa med 70000 uppkopplade fordon och sista kvartalet 2018 lyckades Karlssonbuss bäst och får därför ta emot ett pris på Vehcos huvudkontor i Göteborg.

Det som mäts i varje fordon är:

  • Överhastighet  
  • Tomgång                                              
  • Utrullning                                             
  • Nollgas                                                  
  • Hård bromsning                                  
  • Bortbromsad energi  

Dessa sex parametrar görs om till ett index som ligger mellan 80 – 120, där dom som kommit längst i sin personliga utveckling ligger upp emot 120. Man kan säga lite förenklat att föraren får återkoppling i realtid under körningen hur dagens pass körts, och företaget sammanställer varje anställd månadsvis.

Har man över en viss nivå så får man en premie, även den som är bäst på hela företaget får ytterligare en premie. Det är något som görs varje månad. Målet är att föraren skall framföra fordonet på ett lugnt och tryggt sätt.

 Vid prisutdelningen deltar Anders Ernstsson från Karlsonbuss och kommer att ta emot priset. Anders jobbar på Karlsonbuss depå i Växjö och utbildar i sparsam körning samt yrkeskompetensbevis (YKB) utöver att köra buss mellan utbildningarna.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Karlssonbuss prisas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *