Nyheter

Karlssonbuss tar över i Kronoberg

Nyheter Länstrafiken i Region Kronoberg har tecknat nytt avtal om stads- och regiontrafiken i länet

Karlssonbuss med säte i Vaggeryd har valts som entreprenör för länstrafiken i Kronobergs län från och med december 2023. Det är en stor affär som  tecknats och kontraktet hamnar på omkring fyra miljarder kronor och sträcker sig över tolv år.

– Det kommer att bli en stor satsning på elbussar i stadstrafiken och det blir fler bussar som drivs med biogas i regiontrafiken, säger Mikael Johansson (M) som är ordförande i regionstyrelsen. Det kommer byggs också en elbussdepå i Växjö som snart är färdig.

Det handlar om 60 elbussar till stadstrafiken och drygt 100 bussar i regiontrafiken och trafikstart blir den 1 december 2023.

– Vår ambition var att komma igång den 1 juni nästa år, tillägger Mikael Johansson men överklagandeprocessen har tvingat fram en senare start. Han berättar också att överklagandet har legat hos Förvaltningsrätten i över ett år vilket har anser är på tok för lång handläggningstid. Det har lett till att regionen har gjort en anmälan till justitieombudsmannen (JO) för att få prövat om det kan anses vara en acceptabel handläggningstid.

Avtalet har ett antal faktorer som är avgörande och det handlar om kvalité, miljö och ekonomi. Mikale Johansson säger att Karlssonbuss lämnade det bästa förslaget och säger också att avtalet har en kvalitetsbonus. Ju bättre betyg entreprenören får av resenärerna ju mer får bolaget i bonus.

– Vi är nöjda med avtalet med Karlssonbuss, avslutar Mikael Johansson som är nöjd med att de nu får fler linjer till en lägra kostnad än vad de har idag.

Vi söker representant från Karlssonbuss för en kommentar

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *