Nyheter

Kårnedläggelse ger saker och jobb till många

Kårnedläggelse ger saker och jobb till många

Nyheter

nu/wp-content/uploads/2016/01/fralsningsarmen-skryd-120501-160124-pb.jpg”>

Nedläggningen av Frälsningsarméns kår i Värnamo har gett många bieffekter. Som Värnamo.Nu och Skilingaryd.Nu redan har skrivit så är det Hela Människan som övertagit lokalerna.

Men med en stor byggnad och verksamhet i över 100 års tid samlas det på sig mycket inventarier och det är många som kommer att få glädjas av detta. Allt från utsatta Romer i Rumänien, svältande barn i tredje världen, kåren i Skillingaryd och Frälsningsarméns högkvarter i Stockholm.

Medlemmar i Skillingarydskåren har varit verksamma i avvecklingen. De båda kvartersmästarna Alf Lindberg och Lars Almgren har varit i framkant och har haft hjälp av flera andra personer.

– Bland annat har vi haft hjälp av skillingarydsborna Kjell Persson, som har en egen skåpbil, inköpt för att göra hjälpsändningar samt Kjell-Göran Johansson. De har kört flera lass till Erikshjälpen och EFI:s Second Hand i Värnamo, säger Alf.

EFI är rörelsen som bedriver ett omfattande arbete i Rumänien med många ideellt arbetande personer, bland andra många här från bygden. Alla dessa skänkta saker till de båda Second-Hand-butikerna kommer att hjälpa många människor.

Många av lokalens stolar kommer att finnas vid tältmötet i Klevshult som arrangeras varje sommar. En del inventarier och historiska saker går till Skillingarydskåren. Bland annat fick Skillingaryds kårledare Theres Frisk till Skillingarydskåren mottaga medlemsmatrikeln vid gårdagens avslutning.

Vidare får Hela människan behålla en del saker. Mycket pekar på att en stor minnestavla om FA:s födelse kommer att få hänga kvar i lokalen. Andra historiska saker som fanor och liknande kommer nog att skickas till Stockholm

Linus Persson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *