Nyheter

Karon och hundkompisarna besökte sommarkul

Nyheter Hade, Karon och Pluto besökte sommarlovslediga barn under torsdagen. Vi träffade allesammans vid skateparken i Skillingaryd

Saga Ljungqvist från SBK Attilas ungdomsgrupp kom förbi Sommarkul och visade hundlydnad  [1/4]

Karon och Maya  [2/4]

Rallylydnad  [3/4]

Det gick åt mycket hundgodis  [4/4]

Skillingarydstjejen Saga Ljungqvist är engagerad i ungdomssektionen i hundklubben Attila. Hon tog med sig sina tre hundar och visade lydnad för glada sommarlovslediga barn under torsdag. På förmiddagen hade Vaggeryd besökts och under eftermiddagen var det dags för barnen i Skillingaryd att stifta bekantskap med hundarna. Saga berättar: 

– Jag är med i SBK Attila. Vi har haft prova-på-dagar på klubben tidigare och tyckte att det här var en bra plats, sommarkul, att få visa upp verksamheten. Vi testar agility, hundhinderbana och rallylydnad. Det finns över 400 olika skyltar till banor som man kan göra. 

– Rallylydnad betyder bana med skyltar med diverse uppgifter som man ska utföra. Vi har under dagen visar barnen hundarna och de har varit med och gått rallylydnad som vi byggt upp här i dag, berättar Saga och fortsätter att det här kan vara ett bra sätt att träffa hundar om man inte har hund själv. 

Det var ett lyckat besök och barnen klappade hundarna, gav dem godis, gick hinderbana med dem och Maya Karlsson säger när hon klappar Karon, 3 år: 

– Jag vill ha tre hundar. Man måste också plocka upp bajs efter hundarna, menar Maya och ger Karon en hundgodisbit. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *