Nyheter

Kastade smällare mot hundar i Vaggeryd

Nyheter Under gårdagskvällen ska personer ha kastat smällare mot hundar i Vaggeryd. – Det är ett stort bekymmer i regionen just nu, säger polisens presstalesman Björn Öberg.

Genrebild David Alin

Under gårdagen kunde ni i vår tidning läsa om polisens presstalesman Thomas Agneviks uppmaning till föräldrar i nyårstider:
– Det är bra om man ser till att ha koll på ungdomarna när de är ute. Vi har uppfattningen om att ganska vanligt förekommande om att man skjuter fyrverkerier som ungdomar inte har rätt att hantera och det är sällan det är vuxna närvarande, berättade han.

Uppmaningen verkar dock inte ha gått hem hos de personer som under gårdagskvällen ”roade” sig med att kasta kraftiga mot hundar vid ICA Supermarket. Polisen fick flera samtal om detta.
– Det är ett stort bekymmer just nu i hela regionen där folk skjuter raketer mot djur och människor, säger polisens presstalesperson Björn Öberg och lägger samtidigt till att det är sällan polisen åker ut på såna här ärenden:
– Det är svårt att få fatt i såna här personer. Det krävs nästan att vi är i närheten när det sker.

Taggar

Dela


15 reaktioner på Kastade smällare mot hundar i Vaggeryd

Eller så beter man sig inte som ett barn och skjuter mot hundar och människor?

För illa, vilka djurplågare. Vilka är det som behandlar djur så? Ja, och även farligt för folk. De kan skjuta sönder ögon och annat på både folk och hundar med smällare.

Så märkligt att de få ungdomar utmärker sig så. Men skulle det hända vår hund eller någon annan hade jag inte stått handfallen. Stackars den som mött mig😡

Detta är bara en liten del av alla ungdomar i Vaggeryd, de allra flesta är medkännande och fina människor!! Trist att några få inte fått med sig, hur man behandlar djur, där har vi vuxna misslyckats! Någon vuxen som ser det hända bör ta ansvar och prata med de vilsna ungdomarna.

Jag är inte förvånad längre när det gäller Vaggeryds kommuns ungdomar… De är totalt ouppfostrade och kaxiga och dryga och tycker att de äger världen. De tror att allt handlar om dem och att de är så häftiga minsann. Så tuffa! Verkligen! Så otroligt häftigt att skrämma människor och djur. Absolut.
Det är som allt annat i samhället, smällare, epa-traktorer, musik på natten med mera. Det blir aldrig några konsekvenser för ungdomarna! Därför de gör precis vad de vill, när de vill, hur de vill och skiter i alla andra och allt annat. De har ingen empati och ingen medmänsklighet. De är höjden av egoism och självgodhet. Alla ska rätta sig efter dem. De ska inte behöva ändra sig efter andra minsann.
Är ju av samma anledning att de står med smällare vid Ica, som de står med eporna där. De vill jäklas med folk. De njuter av det och känner sig så rebelliska och häftiga då. Så fruktansvärt patetiska människor 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Du kanske skulle sluta klaga på alla ungdomar Hur var du själva är du var liten Tycker även att du ska stå upp för dig och visa ditt namn när du ska skriva så mot ungdomarna. Du kanske skulle flytta till skogen som nedan skriver. Mvh //Sven

Vad är det för sjuka personer som bor här? Att plåga sina medmänniskor och oskyldiga djur har till straffbart kategori. Föräldrar, prata med era unga och låt oss lära oss respekt för varandra och att ta hand om varandra i denna svåra tid i stället. Det är nästan fullt på sjukhusen snart på grund av pandemin, ska vi verkligen göra allt värre? Ta hand om varandra och anmäl om ni ser något olagligt.

Vad är det för fel på människor och har de inte fått lära sig hur man gör och är med djur? Det här gör mig både ledsen och jättearg, det kan bli konsekvenser för resten av livet för den hund som drabbas.

Ni som ser detta och är närvarande vid nästa händelse: Polisen kommer inte kunna göra något, men det kan ni. Dela ut en smäll till kräken som kastar smällare är det minsta du som civilperson kan göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *