Nyheter

Kathleen och Erik välkomnades

Nyheter I solskenet vid Fåglabäcks ungdomsgård installerades idag Frälsningsarméns nya officerare. Från Malmö gick häromdagen flyttlasset för paret, löjtnant och kapten Johansson.

Kathleen och Erik Johansson flyttade till Skillingaryd häromdagen och är nya kårledare för Frälsningarmén  [1/10]

Divionschefen Christian Paulsson välkomnade Kathleen och Erik  [2/10]

  [3/10]

  [4/10]

  [5/10]

  [6/10]

  [7/10]

  [8/10]

  [9/10]

  [10/10]

Kathleen Johansson, kapten, och Erik Johansson, löjtnant, välkomnades med sträng- och hornmusikkåren och ett 50-tal besökare vid Fåglabäcks ungdomsgård utanför Skillingaryd under söndagseftermiddagen.

– Vi flyttade hit häromdagen och kommer att bo på Frälsningsarmén vid Storgatan, säger Erik Johansson som i dag har varit officer i ett år.

Kathleen kommer från Australien, där hon blev Frälsningsofficer, och har redan hunnit med flera platser att bo på här i Sverige.

– Jag har tidigare varit i tjänst i Luleå, Ronneby och Trelleborg under mina åtta år i Sverige, säger Kathleen Johansson och nämner samtidigt att hon aldrig varit i Vaggeryds kommun tidigare.

Erik Johansson däremot har en mycket liten känning till bygden. Han var på scoutläger här i kommunen för 20 år sedan och Frälsningsarmén har han varit trogen i hela sitt liv.

Divisionschefen Christian Paulsson välkomnade Erik och Kathleen Johansson under högtidliga former.

– Jag vill uppmana er som nya ledare och vara lojala mot Gud och församlingens medlemmar. Lovar ni att vara trogna allt det som vår fana representerar? Ja, säger paret Johansson och efter ceremoniell installation är nu paret Erik och Kathleens nya arbetsplats på Storgatan i Skillingaryd.   

– Som tonåring skulle jag vittna inför publiken i Australien. Jag hade blivit kallad att bli frälsningsofficer. Jag behövde ge Gud mitt allt. Min kårledare och andra i divisionen lyfte fram mig, menar Kathleen Johansson i sin vittnesbörd.

– Nu står jag här, er andra nya kårledaren. För precis sex år sedan var jag inte i Skillingaryd utan i Tausmanien i Australien. Det var en solig vinterdag och vi hade varit på ett ekumeniskt möte, där Kathleen spelade piano. Vid älven frågade jag min bästa vän om hon ville gifta sig med mig och det ville hon. Idag för ett år sedan var jag inte heller i Skillingaryd. Då var jag i Stockholm. Där stod jag på plattformen i Östermalm och blev under högtidliga former officer inom Frälsningsarmén. Idag har jag tillsammans med Kathleen fått högtidligt svara på frågan om vi vill vara ledare för Frälsningsarmén i Skillingaryd. De tre största händelser i mitt liv under samma datum, 17 juni. Det känns extra roligt att få ha detta, kanske också lättare att minnas allt också, säger Erik med ett leende.

– Jag har fått frågan varför ska du flytta till Skillingaryd av alla ställen? Korta svaret på denna frågan är att Frälsningsarméns högkvarter bestämt det och vi går på order, avslutar Erik och intygar att han och Kathleen kommer att trivas i Skillingaryd.

Pastorer från lokala församlingar fanns också på plats för att välkomna paret Johansson och informerade paret om det ekumeniska samarbete.

– Som vi har väntat och längtat, vi på kåren i Skillingaryd är glada och vi ska göra allt för att ni vill stanna här länge. Glädjen att få er båda här är mycket stor, säger Annelie Sandberg.

– Tack för att vi har fått officerare till oss här i Skillingaryd, avslutar Kerstin Svensson.

Fotnot; Kapten blir officer som har tjänstgjort inom Frälsningsarmén i fem år.

Taggar

Dela


1 reaktion på Kathleen och Erik välkomnades

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *