Nyheter

KD-politiker på besök hos Familjecentralen

Nyheter I C.Svenssons smedja från 1921 öppnade Familjecentralen sin verksamhet under 2017. Verksamheten har nu pågått några år. KD ville denna kväll få en inblick i verksamheten och höra vilka framtida planer man har eller önskningar om utökat verksamhetsstöd.

Familjecentralen berättade om sin verksamhet

Familjecentralen är en verksamhet som vänder sig till alla blivande föräldrar och föräldrar till barn som är 0-6 år. 

Familjecentralen är en mötesplats där man inhämtar kunskap samt få råd och stöd i föräldrarollen. På familjecentralen erbjuds förebyggande hälsovård, hälsoundersökningar, familjeplanering och föräldraträffar som leds av specialistutbildad personal under graviditet och barnets första sex år.

Här finns barnhälsovård, kvinnohälsovård, kuratorer från socialtjänsten och Öppen förskola.

Madelene Elg och Elizabeth Moberg presenterade med stor inlevelse verksamheten, pågående projekt, men även de utmaningar som finns.

De berättade även om deras mindre projekt. Ett var att de ville påminna om sitt ”Ta & Ge”-skåp med kläder på Familjecentralen. Här kan man hämta och lämna kläder. Ett annat var simundervisning för mödrar. Här önskade man ett utökat samarbete med sim- och sporthallen.

Kriget i Ukraina, med ankommande flyktingar kommer inom kort påverka verksamheten. Många kommer vara ensamstående mödrar med barn.

– Att Vaggeryd ska ha en familjecentral har varit en toppfråga för oss kristdemokrater de senaste åren. Det är att arbeta för barns och ungas uppväxtvillkor på riktigt, säger Thomas Axelsson, ordförande i KD. Därför var det viktig för oss att få höra om den här verksamheten och höra om vi som politiker kan verka för fortsatt en god utveckling av den. Vi vill hjälpa till och tillgodose att deras behov kan genomföras. Målet är att se till hela familjens livssituation och främja en god hälsa för barn och föräldrar.

KD var på besök hos Familjecentralen. Foto KD

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *