Nyheter

Keith från Skillingaryd håller på Luleå ikväll: ”Kontakta en tatuerare”

Nyheter För tredje gången i historien ska SM-finalen i ishockey ikväll avgöras i en sjunde match. En som är lite extra spänd är Skillingarydsbon Keith Wennberg som sedan barnsben är en hängiven Luleå-supporter. – Man känner sig nervös, säger han med bara timmar kvar till matchen.

Keith Wennberg uppe i Luleå 2019. Foto: Privat

Luleå har bara vunnit SM-guld en enda gång. Det var 1996 i en legendarisk finalserie mot Frölunda som det pratas om än i dag. Då var Keith Wennberg, född och uppvuxen i Vaggeryd, bara på sitt sjunde levnadsår och hade inte fullt ut fått upp ögonen för Luleå Hockey.
– Jag var nog en sju-åtta år när jag började hålla på dem, berättar han.

Såg upp till crosstränaren

Det var när han i barndomen körde motocross hemma i Vaggeryd som fröet såddes. Detta då han hade en tränare som var från Luleå.
– Jag såg ju upp till honom och tyckte det såg så fränt ut när han flög och hoppade med sin cross. Han körde fortare jämfört med alla andra. Sen hade han den norrländska dialekten. Vi började prata hockey och han sa det rakt ut till mig: ”Du ska börja hålla på Luleå, det är det enda som gäller”. Sedan dess har jag varit såld.

Hur är det att vara Luleå-supporter i de här trakterna?
– (Skratt). Det är rätt intressant faktiskt, man får ju höra en hel del. Det är ju bara HV, Växjö och det ena med det andra. Så det är många som ifrågasätter hur jag kan hålla på Luleå när jag kommer från Vaggeryd.

Fick resa i 30-årspresent

Keith Wennberg berättar att han kollar på varje match på TV. Han har även under åren sett sitt favoritlag på plats i både Jönköping och Växjö och när han fyllde 30 så fick han en resa upp till Norrbotten i present.
– Jag kollade Luleå mot Oskarshamn och fick uppleva stämningen på ståplats H för första gången.

Med bara timmar kvar till match sju, hur är känslan just nu?
– Just nu är det väldigt spänt, det har varit spänt sedan senaste matchen. Då var man rätt besviken på deras insats helt enkelt. Nu känner man att det börjar närma sig och det är sista matchen för säsongen. Så nu är det mycket som gäller. Man känner sig nervös och jag kan inte ens tänka mig hur spelarna känner sig när en annan är nervös.

Hur ska du följa matchen ikväll?
– Det blir på tv, troligtvis hemma med familjen. Jag ville ju sett om det fanns lite mer folk runtomkring Jönköping eller Värnamo så man hade kunnat sätta sig på ett ställe och samlats och tittat tillsammans. För det gör ju många supportrar söderut.

Hur tror du det går?
– Ja du, det är ju det som är frågan. Det är så svårt att svara på det där. Men när vi har spelat hemma så har vi spelat förbannat bra, så jag hoppas att Luleå vinner även ikväll med tanke på hemmastödet och alltihop.

Om Luleå vinner, hur ska du fira då?
– Jag vill inte jinxa egentligen, men en flaska bubbel ligger på kylning redo och sen blir det att kontakta en tatuerare för att göra ännu en Luleålogga och föreviga datumet.

Keith Wennberg uppe i Luleå 2019. Foto: Privat

Taggar

Dela


1 reaktion på Keith från Skillingaryd håller på Luleå ikväll: ”Kontakta en tatuerare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *