Nyheter

Kenths nyårshälsning till invånarna

Nyheter Kenth Williamsson (S) kommunstyrelsens förste vice ordförande summerar 2022 och tar sikte på det nya året med nyårshälsningen till våra läsare och ser, förutom kommunens satsningar, fram emot en konsert… 

Kenth lägger inga nyårslöften

Kenth summerar året… 

Rysslands ofattbara och grymma anfallskrig mot Ukraina har påverkat stora delar av världen. Oskyldiga dör och skadas varje dag. Människor tvingas fly för sina liv. Det är helt groteskt. Samtidigt synliggörs viljan att hjälpa varandra ännu tydligare när förnödenheter och pengar samlas in för att stödja och hjälpa utsatta vilket inger hopp för framtiden.

– Även här hemma påverkas vi av kriget och det som händer i omvärlden men även nationellt. Kostnaden stiger för elen, maten, boendet och andra omkostnader. När dessutom löften inte infrias rörande drivmedel och elstöd då ökar kostnaderna och det blir svårare att planera sin ekonomi.

– I valrörelsen gick vi ut med att det behövs ett nytt styre i vår kommun och att vi vill leda kommunen. Invånarna gav oss ett ökat stöd med 2.2% och tillsammans med Moderaterna kommer vi att styra Vaggeryds kommun den kommande mandatperioden. Detta förtroende vill vi förvalta genom att föra en långsiktig och klok politik för våra invånares bästa.

– Under året har det tagits beslut om att Nya Götafors skola ska uppföras nästa år och upphandling av en ny skolbyggnad på Hjortsjöområdet ska göras. Viktiga beslut då kommunen ligger efter med byggnation av skolor som påverkar elever och personal. Detta måste rättas till liksom skötseln av befintliga fastigheter. Vi avsatte även extra medel till föreningar och idrottsplatser vilket är särskilt viktigt när många har det extra kärvt. 

Hur firar Kenth nyårsafton?
– Hemma i Skillingaryd tillsammans med min familj.

Lägger du några nyårslöften?
– Nej!

Vad har du för förväntningar inför 2023?
Att det blir fred i Ukraina och att våra invånare men även företag får det stöd som utlovats i valrörelsen och att regeringen ändrar sitt beslut om nya stambanor då det behövs mer järnväg för att möta efterfrågan för hållbara transporter på såväl gods- som persontransportområdet. 

– Att jag gör en del arbete på huset som inte hunnits med i år såväl inne som ute och att jag fortsätter träna i samma takt som under detta år för då känner jag mig piggare, gladare och mer alert. Jag ser dessutom fram emot konserten med Bob Hund på Spira i mars. Den kommer bli en höjdare!

– Politiskt så vill jag bidra till att det politiska arbetet flyter på så bra som möjligt och att den nya majoriteten S och M fattar ett antal långsiktiga och strategiska beslut som förflyttar kommunen framåt på ett sätt som är bra för våra invånare och de som verkar här. Dessa kommer lanseras på sedvanligt vis…

– Vi ska utveckla vår fastighetsorganisation och påbörja arbetet med att minska antalet tillfälliga lokallösningar och skapa en bättre arbetsmiljö för våra anställda, summerar Kenth Williamsson (S) och önskar Skillingaryd.nu läsare ett riktigt Gott Nytt År.

Kenth Williamsson (S) önskar Gott Nytt År

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *