Nyheter

Keramiksalen som glömdes bort?

Nyheter På Fenix finns en keramiksal sedan många år tillbaka. Märkligt nog används den inte.

Arkivfoto; Keramik

Keramiksalen vid Fenix i Vaggeryd används inte. Här står en ny keramikugn som köptes in i oktober 2010. Ugnen är av det finare slaget och uppskattas ha kostat 60 000 kronor och ej använd. I lektionssalen finns även ett nytt kylskåp som inte används, en diskbänk med vattenkran och två drejskivor.

Eleverna undrar varför inte lektionssalen används som ligger bredvid salen som kulturskolan använder och nu har keramiksalen blivit ett förråd till andra saker istället.

– Ja, det finns en keramikugn i Fenix 2 och den finns i anslutning till bildsalen. Den skulle användas som en del i estetprogrammet som vi ville starta i samband med Gy11. Vi fick för få sökande så det blev inget program. Som läget är nu används den endast i kursen bild och form på individuellt val, menar Martin Alkemark som är rektor på Fenix. 

– Förslag finns på att estetisk kurs återigen blir obligatorisk på gymnasiet och då kommer keramiksalen att användas mer, om allt blir som förslaget, förklarar Per-Erik Lorentzon chef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *