Nyheter

Kilim (S): Fria rörligheten inom EU är viktig

Nyheter I dag är det sextonde avsnittet ur ”Kvartalskollen” med våra politiker i kommunfullmäktige. Första kvartalet gäller Natomedlemskap, viktigaste frågan i EU-valet, framtidens energikällor och vargrevir…   

Nadira Kilim (S)

Världen:
Natointräde, din kommentar?
Om någon gång då är det viktigt nu att gå med i Nato. Efter Ryssland invasion av Ukraina försämrades säkerhetsläge i vårt land. Att skydda Sverige och bidra till att försvara Sveriges frihet, säkerhet och integritet var ett bra beslut att ansöka om att bli Natomedlem.

Europa:
Vilken/vilka frågor tycker du är viktigaste i EU-valet?
Jag tycker att det är viktigt för oss den fria rörligheten inom Europa. Detta gör lättare för alla som vill resa inom Europa eller att studera i ett annat land. Därför är en viktig fråga för vårt land och hela Europa säkerhet och stabilitet. Sedan tänker jag mycket på frågor kring miljö och arbetsmiljö bland annat.

Nationellt:
Vilken/vilka energikällor har Sverige om 10 år?
Sol, vind och vatten…. Jag tror att det ökar på alla tre möjligheter men framförallt skulle jag vilja tro att det ökar med solenergi.

Kommunen:
Vargreviret Mossjön har etablerat sig, vad tycker du om det?
Enligt forskningar är vargen värdefulla för ekosystemet och för balans i naturen. Svårt att uttala sig men det finns säkert riktlinjer hur man skulle förhålla sig kring frågan. Är det ens en kommunfråga, undrar Nadira Kilim (S) ledamot i kommunfullmäktige.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *