Nyheter

Kim får tillgänglighetspris

Nyheter Priset är till för att utveckla och förbättra till ett mer jämlikt och rättvist samhälle för människors olika behov och förutsättningar. Främja ett samhälle där alla har samma möjligheter att vara delaktiga och det ska inte spela någon roll varifrån någon kommer eller om någon har en funktionsnedsättning. I år går priset till Kim Andersson..

Kim får kommunpris

Med djup insikt, hängivenhet, och ett starkt engagemang för att förbättra tillgängligheten i Vaggeryds kommun, har Kim Andersson som fritidspolitiker arbetat för ett samhälle där personer med funktionsnedsättning inte hindras i att vara delaktiga i samhället.

Genom föreläsningar och böcker delar Kim med sig av sina erfarenheter av att leva med funktionsnedsättningar, detta inspirerar många till att inse vad som är möjligt.

Kims engagemang som idrottsledare är ett kvitto på vad som just är möjligt när samhället har ett inkluderande synsätt, och ser varje individs möjligheter.

Kim Andersson är Vaggeryds kommuns mottagare av tillgänglighetspriset 2023, och hans insatser präglas mot målet – ett mer jämlikt och inkluderande samhälle för alla.

Riktlinjer för priset
Priset är till för att utveckla och förbättra till ett mer jämlikt och rättvist samhälle för människors olika behov och förutsättningar. Främja ett samhälle där alla har samma möjligheter att vara delaktiga och det ska inte spela någon roll varifrån någon kommer eller om någon har en funktionsnedsättning.

Kommunfullmäktige beslutat i september om att bifalla att Vaggeryds kommun instiftar ett Tillgänglighetspris där allmänheten kan nominera personer, föreningar för sina insatser för ökad tillgänglighet för personer med funktionsvariationer.

Tidigare pristagare:

  • 2022 Ingen utdelning
  • 2021 Lena Haraldsson

Källa: Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


10 reaktioner på Kim får tillgänglighetspris

Stort grattis Kim!! 🥳 Du ska uppmärksammas för allt du gör! Du är en fantastisk person och en förebild för oss alla på många sätt!
Så grattis till priset! 👏👏🏆🎉

Mycket välförtjänt pristagare! Kim ser bara möjligheter och inte problem, stort beröm till dig Kim!

Grattis Grattis till dig! ✨🎉🇸🇪

Du är en stor inspirationskälla till
många runt dig!
Fortsätt så – Tystna aldrig! 🗣️✨💞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *