Nyheter

Kinnarps säger upp 170 i Tyskland

Nyheter Kinnarps kommer att avveckla ett tysk produktionsbolag och 170 man berörs. Det kan innebära ökad produktion i Sverige, exempelvis vid fabriken i Skillingaryd.

Robert Petersson, koncernchef för Kinnarps Group och Sebastian Groesslhuber, vd för Kinnarps GmbH i Tyskland informerade idag personalen i Worms om de planerade verksamhetsförändringarna. Den förväntade nedläggningen i Worms berör cirka 170 arbetstillfällen. Kinnarps kommer att påbörja förhandlingar med arbetstagarrådet snarast.

Kinnarps globala strategi är inriktad på att erbjuda attraktiva och inspirerande helhetslösningar för arbetsplatser. Kinnarps erbjuder hållbara, ergonomiska, väldesignade produkter och tjänster, levererade som kompletta inredningslösningar för kontor, skola och vård och omsorg.

– Med sitt skandinaviska interiörkoncept Next Office, är Kinnarps det rätta valet för de många företag och organisationer i Tyskland, som i allt högre grad behöver moderna inredningslösningar för sina lokaler. Trenden går mot flexibla arbetsmiljöer. Klassiska kontor med stora förvaringslösningar, har en minskad efterfrågan. Kinnarps är ledande partner för inredning av moderna arbetsmiljöer i Europa och satsar på en starkare ställning på den tyska marknaden, noteras från Kinnaprs.

Med det nya inredningskonceptet, finns inte längre behov av förvaringsserien Ordemo. Ordemo som säljs på den tyska marknaden och tillverkas vid Kinnarps produktionsanläggning i Worms i Tyskland planeras utgå ur Kinnarps sortiment.

Lyckas man bra i det nya konceptet kan det betyda ökad tillverkning på hemmaplan, kanske i Skillingaryd. Det talas redan om ökad produktion i främst Kinnarp men även lite i Skillingaryd.

– Vi ser stora möjligheter på den tyska marknaden med vår nya inriktning mot rådgivning och försäljning av produkter och tjänster för framtida arbetsplatser”, säger Sebastian Groesslhuber.

(uppdaterad 180126-08.27)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *