Nyheter

Klädbytardag i Folkets hus

Nyheter I morgon lördag ordnar Naturskyddsföreningen en klädbytardag i Folkets hus i Vaggeryd och föreningen hoppas att många kläder byter ägare.

Klädbytardagen innefattar vuxenkläder och om man vill kan man passa på att byta garderob inför vintern.

Varför ska man byta kläder i stället för att köpa nytt?

– Det är ett enormt slöseri med kläder i vårt samhälle. Vi köper nytt och slänger fullt användbara kläder för att modet ändras. Den här konsumtionsstilen är inte hållbar. Vi behöver ta vara på det vi har i större utsträckning. Jordens resurser är begränsade. Det är allmänt känt att vi lever över våra tillgångar.

Att minska på resursanvändningen genom att byta istället för att slänga och köpa nytt, är ett enkelt sätt att minska slöseriet och samtidigt skaffa sig något nytt, säger Marianne Frick från Naturskyddsföreningen i Vaggeryd.

Har ni anordnat liknande evenemang tidigare?

– Vi har inte gjort det här i Vaggeryd förut, så vi är spända inför hur det kommer att bli. Om det här fungerar bra så hoppas vi att kunna fortsätta med detta framöver och då kanske även med barnkläder. Vi hoppas förstås på ett stort intresse, avslutar Marianne.

Mattiask Bokinge, Maria Bokinge, Marianne Frick, Kristin Stark och Annika Åberg förbereder för morgondagens kläsbytardag. Under eftermiddagen kan man lämna in kläder på Folkets Hus.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *